Glumac iz Hercegovine

Bogdan o reality showovima: Izgubili smo kompas

Korak u suprotnom pravcu je, kako kaže, pobjeda filma "Dnevnik Diane Budisavljević" na festivalu u Puli.
Lifestyle / Zabava | 03. 11. 2019. u 17:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Goran Bogdan jedan je od najuspješnijih glumaca na Balkanu, a glumio je u ostvarenjima hrvatske, srpske i bosanskohercegovačke kinematografije.

U hvaljenoj srpskoj seriji "Senke nad Balkanom" glumi Mustafu Golubovića, o kojem je progovorio u intervjuu za Kurir. Kako kaže, cijeni dobro u liku kojeg tumači.

"To dobro možemo naći u djelima Andrića i Selimovića i tiče se svih nas koji živimo na ovim prostorima. Plemenitost, mističnost i dubina romantičarske ideologije koju smo tako olako odbacili između ostalog simbolizira Mustafa Golubić. Ideologije su uvijek osobne, ali treba cijeniti luđačku energiju u kojoj iz sela pored Stoca neko dospijeva na studij prava u Beograd i nakon toga iz vjere u bolji svijet uspijeva naučiti 12 jezika i djelovati na povijest na izravan način", rekao je.

Dodao je da narodi na prostoru bivše Jugoslavije pate od ideje da su moćni, iako malo toga ovisi o njima, prenosi Index.

"Danas slavimo sportaše, a nekada smo bili ponosni na Andrića, Teslu... Izgubili smo kompas pa se u realityjima rugamo malom čovjeku", dodao je.

Korak u suprotnom pravcu je, kako kaže, pobjeda filma "Dnevnik Diane Budisavljević" na festivalu u Puli.

"Redateljica filma Dana Budisavljević kaže da je zanimljivo kako joj mnogi čestitaju uz opasku 'Pobijedila si Generala' iako je film o Anti Gotovini. Lijepo je ona kazala da tu nitko nikoga nije pobijedio već da je trijumfirao dobar film. Stalno želim promovirati te sitne pobjede dobroga na cijelom prostoru nekadašnje Jugoslavije. Sjajne filmove, knjige, albume...Nije riječ o pomirenju, već o načinima da proizvodimo dobro", ističe Bogdan.

Kopirati
Drag cursor here to close