Julien’s Auctions

BB Kingova 'Lucille' ide na dražbu

Kuća Julien’s Auctions objavila je u utorak da će Kingova crna gitara Gibson ES-345 biti ponuđena iz njegove ostavštine na prodaju 21. rujna.
Lifestyle / Zabava | 24. 07. 2019. u 08:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zvala se "Lucille” i pod prstima B.B. Kinga pjevala je glasom "kralja bluesa", ali nije riječ o ženi već o slavnoj gitari koja će u rujnu biti prodana na dražbi.

Kuća Julien’s Auctions objavila je u utorak da će Kingova crna gitara Gibson ES-345 biti ponuđena iz njegove ostavštine na prodaju 21. rujna.

Julien’s navodi da je proizvođač Gibson darovao Kingu instrument za njegov 80. rođendan, devet godina prije glazbenikove smrti.

Na vratu gitare upisano je “B.B. King 80”, a na dražbi bi mogla postići cijenu između 80.000 do 100.000 dolara, piše USA Today.

Zadnja Lucille nije i jedina koja nosi to ime. Priča se da je King prvi put nadjenuo to ime gitari kada je uspio svoj instrument spasiti iz požara dok je svirao u klub u Arkansasu 1949. godine.

Požar je izbio kada su se dvojica muškaraca potukla zbog žene, a glazbenik je jedva izbjegao smrt pošto se vratio u klub da bi spasio svoju gitaru. Žena zbog koje su se muškarci potukli zvala se Lucille, a legenda kaže dalje da je BB King tada zaključio da nije mudro tući se zbog žene niti uletavati u kuću u plamenu.

Na dražbi na Beverly Hillsu naći će se i drugi predmeti koji su pripadali BB Kingu, koji se 15 puta okitio Grammyjem pa će njegovi obožavatelji moći kupiti nakit, odjeću ili čak i medalju koju je primio iz ruku predsjednika Georgea W. Busha 1990. godine, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close