Belgijanac u Dortmundu

Axel Witsel: Talent za jezike i humanitarac koji prodaje kape

Paralelno sa smještajem u novome gradu svoje karijere, belgijski veznjak započeo je i promociju svoje robne marke AW28, koja će na tržištu ponuditi kape, a dizajn je njegov vlastiti.
Lifestyle / Zabava | 11. 08. 2018. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novo pojačanje u veznom redu dortmundske Bosussije, Belgijanac Axel Witsel (29), nije samo odličan nogometaš, nego je već i mladi poduzetnik, a nadasve - genij za učenje jezika.

Njemački će, naime, biti već šesti jezik kojeg će Witsel učiti i ako je suditi prema dosadašnjoj praksi, brzo i temeljito naučiti.

Nogometna karijera vodila ga je iz Liègea u gradove kao što su Lisabon, Sankt Petersburg i kineski Tianjin.

Odmah po dolasku u Dortmund, Belgijanac je zatražio dobrog učitelja njemačkog jezika. Do sada tečno govori francuski, engleski i portugalski, vrlo dobro se snalazi na ruskom, a nije bježao ni od kineskog.

Axel Witsel i njegova supruga Rafaella trenutačno stanuju u hotelu Borussije Dortmund (l'Arrivee) i traže kuću za sebe, piše Bild.

Paralelno sa smještajem u novome gradu svoje karijere, belgijski veznjak započeo je i promociju svoje robne marke AW28, koja će na tržištu ponuditi kape, a dizajn je njegov vlastiti.

Jedan veliki dio zarade od kapa Witsel će poklanjati u karitativne svrhe, što puno govori o njemu kao osobi.

Witsel je inače po ocu porijeklom s otoka Martinika, koji je prekomorski departman Francuske. Nogometaševa majka je Belgijanka.

Sa 17 godina debitirao je za Standard Liege, bio je najbolji mladi nogometaš Belgije, Zlatna kopačka tamošnje lige, što je priznanje za najboljeg igrača prvenstva, a kruna njegove karijere zasigurno je nedavno osvojeno treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Kopirati
Drag cursor here to close