Pomoć

Angelina Jolie se zauzima za djecu venezuelskih migranata

Američka glumica je o toj pojavi o kojoj se malo zna razgovarala s kolumbijskim predsjednikom Ivanom Duqueom u prigodi dvodnevnog posjeta Kolumbiji.
Lifestyle / Zabava | 09. 06. 2019. u 07:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumica Angelina Jolie, posebna UN-ova izaslanica za izbjeglice zauzela se u subotu kod kolumbijske vlade za dvadesetak tisuća djece venezuelskih roditelja koja bi mogli ostati bez državljanstva, što je posljedica egzodusa prouzročenog krizom u susjednoj Venezueli

Američka glumica je o toj pojavi o kojoj se malo zna razgovarala s kolumbijskim predsjednikom Ivanom Duqueom u prigodi dvodnevnog posjeta Kolumbiji.

"S predsjednikom smo razgovarali o riziku da više od 20.000 venezuelske djece ostane bez državljanstva i o njegovim nastojanjima da uvijek pritekne u pomoć djeci", rekla je nakon razgovora koji se održao u Cartageni, na sjeveru zemlje.

Oko 3,3 milijuna ljudi je napustilo zemlju od početka krize u Venezueli početkom 2016., navodi UN. Kolumbija koja je sama prihvatila oko 1,3 milijuna migranata ne priznaje djecu rođenu na njezinu teritoriju svojim državljanima.

Mnogi migranti nemaju riješen status i roditelji imaju teškoća da registriraju djecu u venezuelskim konzulatima zbog prekida diplomatskih veza Caracasa i Bogote.

Jolie je nakon obilaska pograničnog područja pohvalila Kolumbiju zbog načina na koji se nosi s najvećim migrantskim valom u svojoj povijesti.

"Osobno sam vidjela koliki je pritisak na škole, bolnice i lokalne službe, ali sam vidjela i koliko lokalne zajednice mogu biti poticajne u iskazivanju humanosti", rekla je ambasadorica dobre volje UN-ova Visokog povjereništva za izbjeglice (UNHCR), prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close