Trinaesti InMusic Festival

Jarun će ovog ljeta uzburkati Nick Cave, QOTSA, Alice in Chains…

Drugog dana na scenu izlazi Nick Cave, istinsko prvo ime festivala ove godine. U Hrvatsku se Nick i njegovi Bad Seedsi vraćaju nakon deset godina izbivanja - sa istovremeno mračnim i iscjeljujuće nježnim opusom kojeg bi mogli češljati mjesecima
Lifestyle / Zabava | 16. 05. 2018. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najvećih festivala u regiji, zagrebački In Music, ove godine slavi 13. rođendan, a uzvanici su i ovog puta – renomirana imena svjetske scene.

Već duže vrijeme poznati su headlineri, a sada i raspored kompletnog festivala koji će se na Jarunu održati od 25. do 27. lipnja.

Za nešto više od mjesec dana Zagrepčane i sve koji se tako osjećali tih par dana, zabavljat će Nick Cave & The Bad Seeds, Queens Of The Stone Age, Alice In Chains, David Byrne, St. Vioncent, Interpol…

Prvog dana na stage će Queens Of The Stone Age, kalifornijski band izrastao iz stoner rocka, kojeg je i nadrastao i svoje rokijanje pretočio u sedam studijskih albuma, od kojih je zadnji (Villains), star tek godinu dana. Ludi David Byrne, prvo ime i osnivač Talking Headsa, također nastupa prvog dana pa bi to trebalo biti vrlo, vrlo efektno otvaranje festivala.

Drugog dana na scenu izlazi Nick Cave, istinsko prvo ime festivala ove godine. U Hrvatsku se Nick i njegovi Bad Seedsi vraćaju nakon deset godina izbivanja - sa istovremeno mračnim i iscjeljujuće nježnim opusom kojeg bi mogli češljati mjesecima, a čiji je zadnji izdanak Skeleton Tree) iz 2016. Anne Erin Annie Clark, na sceni poznata kao ST. Vincent, obogatit će drugi dan festa, dobrim dijelom rezerviran za niz domaćih izvođača poput Jinxa koji slave 25 godina djelovanja.

Zatvaranje festa rezervirano je za njujorški Interpol, a zanimljivo će biti čuti što će publici ponuditi prvaci grunge scene Alice In Chains, koji iza sebe imaju samo pet studijskih albuma, ali i dugogodišnji period u kojem nisu djelovali…, a počeli su davno, 1987. godine.

Povoljnije trodnevne festivalske ulaznice mogu nabaviti samo do petka 18.05. u svim poslovnicama OTP banka Hrvatska, Dirty Old Shopu i na INmusic web shopu, a zbog iznimno velikog interesa za festival pa tako i za mogućnost jednodnevnih ulaznica, INmusic festival i ove godine ispunjava želju svoje publike – ograničen kontingent jednodnevnih ulaznica u prodaji je putem službenog festivalskog webshopa.

Kopirati
Drag cursor here to close