Sveta misa

Thompson u Izbičnu

Pri kraju misnog slavlja župnik fra Robert Kiš blagoslovio je novu sliku te izrazio zahvale darovatelju
Lifestyle / Zabava | 30. 10. 2018. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Thompson ovu nedjelju sudjelovao je na svetoj misi u širokobriješkoj crkvi u Izbičinu.

Nakon nedavnog svečanog misnog slavlja održanog u novoobnovljenoj župnoj crkvi u Izbičnu i ova nedjelja protekla je u znaku svečanosti kroz još jedan novi detalj koji će krasiti župnu crkvu u skladu sa zamislima župnika fra Roberta Kiša, objavljeno je na stranici te župe.

Foto: Župa Izbično / Thompson u Izbičnu

Pored niza građevinskih radova, novih otvora i instalacija, crkvu od nedavna krasi niz detalja u vidu skladno ugrađenih prigodnih motiva iz Svetog pisma, a od ove nedjelje pozadina oltara dodatno je ukrašena velikom umjetničkom slikom s motivom Malog Isusa u naručju zaštitnika župe, sv. Josipa Radnika, djelo akademske umjetnice iz Splita Anite Jakelić – Bačić.

''Ovaj vrijedan dar i djelo župnoj crkvi darovao je Velimir Veko Pavković, poduzetnik na relaciji Split – Čiovo – Široki Brijeg a kad god zatreba i vjerni dobročinitelj rodnog kraja kojeg nikada ne zaboravlja. Pored ovoga, Veko je organizirao i posjet svojih dugogodišnjih prijatelja iz Splita koji su sudjelovali na nedjeljnoj sv. misi među kojima je bio i Marko Perković Thompson'', objavljeno je.

Foto: Župa Izbično / Thompson na druženju u župi Izbično

Pri kraju misnog slavlja župnik fra Robert Kiš blagoslovio je novu sliku te izrazio zahvale darovatelju, a nakon misnog slavlja srdačno se pozdravio s pristiglim gostima iz Splita, a osobito, navode, s poznatim hrvatskim pjevačem.

''Magla i kišno vrijeme nije dopuštalo veliko zadržavanje ispred crkve, a nastavak druženja organiziran je u rodnoj kući domaćina, Veke Pavkovića, gdje se družilo i pjevalo do večernjih sati, uz iskreno i obostrano prijateljstvo koje traje već godinama'', stoji na stranici župe Izbično.

Kopirati
Drag cursor here to close