Gdje su, šta rade

Obitelj Obama bogatija nego ikada

Pored toga, tu su i brojni javni govori koje nekadašnji predsjednik, ali i njegova supruga rado drže. Svaki takav govor naplaćuje se i do 400.000 dolara, a od Obaminog odlaska iz predsjedničke fotelje do danas bilo ih je mnogo.
Lifestyle / Zabava | 14. 08. 2018. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom osam godina predsjedničkog mandata Barack Obama je imao fiksnu plaću, ali je tek odlaskom sa pozicije najmoćnijeg čovjeka na svijetu počeo gomilati bogatstvo. Ovaj svestrani političar danas zarađuje držeći javne i motivacijske govore, zatim od pisanja memoara, a odnedavno i zahvaljujući unosnim filmskim ugovorima.

Bračni par Obama je potpisao ugovor sa produkcijskom kućom Netflix, koja će snimati različite serijale (igrane i dokumentarne) koji će se baviti temama i problemima kojima su se oni bavili tijekom njegovog osmogodišnjeg mandata u Bijeloj kući, kao i njihovim životom nakon odlaska sa vlasti.

Prema Forbsovoj listi najbogatijih i najuticajnijih ljudi svijeta, stanje na računu Baracka Obame iznosi otprilike 40 milijuna dolara. To je, prema podacima Forbsa, gotovo 30 milijuna više nego kada je 2005. godine ušao u politiku.

  / Obitelj Obama

Od svog predsjednikovanja ovaj 57-godišnjak je zarađivao oko 600.000 dolara godišnje, a veliki izvor prihoda bila je i knjiga koju je objavio. Pretpostavlja se da je u periodu od 2005. do 2016. godine Obama zaradio preko 15 milijuna dolara samo svojim na autorskim radovima.

Međutim, njegova spisateljska karijera još nije gotova. Prošle godine je, zajedno sa suprugom Michelle potpisao ugovore sa izdavačima vrijedne oko 60 milijuna dolara, što znači da će se narednih godina njihovo bogatstvo samo uvećavati, prenosi B92.

Pored toga, tu su i brojni javni govori koje nekadašnji predsjednik, ali i njegova supruga rado drže. Svaki takav govor naplaćuje se i do 400.000 dolara, a od Obaminog odlaska iz predsjedničke fotelje do danas bilo ih je mnogo.

Poznati bračni par je svjestan da zarada ne dolazi sama i da se bogatstvo može održati samo konstantnim ulaganjem. Zato su Michelle i Barack odlučili da investiraju i u nekretnine. Tijekom boravka u Bijeloj kući u vlasništvu su imali i vilu u Washingtonu, koju su iznamljivali.

  / Michelle i Barack Obama

To je, prema podacima američkih medija, bila druga najskuplja nekretnina u Washingtonu. Nakon okončanja drugog mandata, Barack Obama i njegova obitelj su se u tu kuću i preselili. Osim toga, oni posjeduju i obiteljsku kuću u Chicagu koja vrijedi 2,5 milijuna dolara.

Da zaista razmišlja dugoročno bivši američki predsjednik je dokazao kada je otvorio štednju za svoje kćerke Maliju i Sashu, kojom planira da im plati školovanje. Iz tog je prošle jeseni izdvojio novac, kada je starija Malija upisala Harward.

Otkako se u siječnju 2017. godine oprostio od predsjedničke fotelje, Barack Obama živi mnogo lagodnijim životom nego za vrijeme obavljanja funkcije. Zbog toga se sve češće može vidjeti na putovanjima širom svijeta, na luksuznim destinacijama sa suprugom i djecom.

Kopirati
Drag cursor here to close