13. izdanje In Music Festa

Povratak na mjesto zločina

Nick Cave & The Bad Seeds smatraju da je najbolji prijem publike klasika Into My Arms u karijeri banda bio upravo na INmusic festivalu 2008., ta je izvedba uvrštena i na 30-godišnju retrospektivu banda 'Lovely Creatures'
Lifestyle / Zabava | 05. 06. 2018. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trinaesto izdanje zagrebačkog In Music Festa samo što nije počelo. Manje je od mjesec dana do početka trodnevnog festivala koji i ove godine mami velikim imenima, od kojih se jedno ističe.

- Nick Cave & The Bad Seeds smatraju da je najbolji prijem publike klasika Into My Arms u karijeri banda bio upravo na INmusic festivalu 2008! Povijest se ne može ponoviti, ali se Cave može još bolje dočekati!, poručuje organizator, podsjećajući da su zalihe ulaznice svedene na 10 posto kapaciteta.

Za one koji još nisu stigli kupiti ulaznicu, krajnje je vrijeme da posjete bilo koju poslovnicu OTP banka Hrvatska, Dirty Old Shop ili da jednostavno kupe ulaznicu online, a sretnici koji im dođu u posjed mogli bi biti akteri koncerta za pamćenje. Ovdje mislimo na Cavea koji na Jarun dolazi s vrlo lijepim sjećanjem na koncert iz 2008. – dokaz tomu njegov je odabir live izvedbe Into My Arms sa tog koncerta za kompilaciju 'Lovely Creatures – The Best of Nick Cave & The Bad Seeds 1984-2014.' Riječ je o presjeku 30-godišnje karijere čudnovatog Australca i banda mu za koji Cave kaže da je šarolik, čak i za njega osobno poprilično neistražen.

- Postoje ljudi koji ne znaju odakle početi slušati The Bad Seeds, dok drugi katalog pjesama poznaju bolje od mene. Ovo izdanje je dizajnirano da prezentira tri desetljeća stvaranja glazbe. To je zaista puno pjesama, rekao je Cave.

- Pjesme koje smo odabrali za ovo izdanje su, iz tko zna kojeg razloga, već duže stajale sa strane. Druge jednostavno zahtijevaju da se sviraju uživo, neke su nam posebno drage i važne, a neke su jednostavno velike i imaju povijest tako da smo ih morali uvrstiti na izdanje. Postoje naravno i one koje nisu našle svoje mjesto na izdanju, jadnice, tako da ćete ih vi morati otkriti sami, dodao je.

Festival traje od 25. do 27. lipnja, prvog dana na stage će Queens Of The Stone Age i David Byrne, Nick Cave & The Bad Seeds te St. Vincent predvodit će aktere drugog dana, zatvaranje je rezervirano za njujorški Interpol i Alice In Chains. 

Kopirati
Drag cursor here to close