Hej, ljubavi u dalekom gradu...

Halid Muslimović optužen za prijevaru Australke

"Ja sam čist kao suza. To je laž, manipulacija i ucjena. Čekam da suđenje počne, sve ću dokazati", kazao je kratko Muslimović
Lifestyle / Zabava | 16. 10. 2019. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australski mediji danas su objavili priču o samohranoj majci iz Ashburtona (Novi Zeland) Sarah Reno (ime je, kako su naveli, promijenjeno po njenoj želji) koju je navodno opljačkao naš pjevač Halid Muslimović, koji je od nje, kroz "ljubavnu prevaru", uzeo 400 tisuća dolara.

Sve je, priča Sarah Reno, počelo kada je s prijateljicama otišla u Melbourne na koncert 2015.

Mediji u Australiji pišu kako je "bosanska superzvijezda Halid Muslimović" izveo Sarah Reno na binu: "Zgrabio me je za ruku i tražio fotografiju. Tako je sve počelo", priča ona.

Navodi se kako je uslijedila romansa koja će Sarah koštati stotine tisuća dolara.

"On je čudovište. Životinja", rekla je.

Portal 9com.au piše da je vrhunac Muslimovićeve slave prestao prije nekoliko decenija, no "pjevač još uvijek ima legije obožavateljica". Zbog njegovih balada i snimaka, dalje piše portal, "uspoređuju ga s europskim muzičarem Andre Rieuom". Sarah tvrdi da je Muslimović glumio, i to "odlično", tri godine koliko su bili u vezi, dok su putovali Australijom i svijetom. Kada nisu bili zajedno, dopisivali su se tekstualnim porukama.

"Bila sam zaljubljena", priča ona, i onda dodaje kako "nije trebalo dugo da Halid Muslimović od nje počne tražiti novac za svoje građevinske projekte i obnovu glazbene karijere". "Ja sam mislila da pomažem tom čovjeku. Mislila sam da to neće biti problem", rekla je.

Kaže da je plaćala troškove putovanja te, putem Western Uniona, slala novac - ukupno mu je dala 400 tisuća dolara. Navodi da joj je obećao da će vratiti novac.

"Bila sam sigurna da će mi vratiti novac. Njegovi posrednici govorili su mi istu priču koju mi je on pričao", rekla je.

Sarah tvrdi da je bila žrtva "ljubavne prevare" - kada se neko pretvara da vas voli, samo da bi vam uzeo novac. Reno tvrdi da su se dugovi gomilali, da je izgubila posao, da su je počeli proganjati zbog dugova...kada je shvatila da novac neće dobiti nazad, odlučila je otići u BiH i suočiti se s Muslimovićem. Navodi da ju je tada fizički napao (australski mediji navode da je Muslimović optužen za napad i ugrožavanje života).

Mum lost $400k in 'love scam' with Bosnian singing star

When single mum Sarah Renno* attended a concert in Melbourne with girlfriends in 2015 she had no idea her life was about to change forever. The singer headlining the event - Bosnian "superstar" Halid Muslimovic - would pick the Ashburton woman from the crowd and seduce her.

Ističu da je suđenje u slučaju zakazano za kraj ovog mjeseca, a Sarah ga je prijavila i Western Unionu, koji je istražio slučaj i navodno naveo u pismu: "Nakon okončanja naše istrage, odlučili smo refundirati dio novca."

Pismo je stiglo u travnju, no Sarah još uvijek novac nije dobila nazad, te se plaši da neće moći doći u BiH na suđenje da svjedoči protiv "muškarca koji me je skoro ubio".

- Treba mi pravda, treba mi kraj. Ovaj čovjek mora platiti za ono što mi je učinio.

Portal Radiosarajevo.ba ovim je povodom kontaktirao i Halida Muslimovića.

"Ja sam čist kao suza. To je laž, manipulacija i ucjena. Čekam da suđenje počne, sve ću dokazati", kazao je kratko Muslimović za Radiosarajevo.ba, koji se trenutno nalazi na poslovnom putovanju u Beogradu.

"Što laže, to će je koštati. To će sve sud da riješi na kraju. Žena izmišlja cifre, a sud će donijeti zadnju", dodao je na kraju.

Kopirati
Drag cursor here to close