Socijalni eksperiment

Druga strana Instagrama: Lagao sljedbenike kako živi k'o car

"Sve me ovo natjeralo da propitam društvene mreže. Ostvare li danas poznati blogeri uspjeh iskrenošću ili fejkanjem?" zapitao se na kraju.
Lifestyle / Zabava | 28. 03. 2019. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Londonski vloger Byron Denton na Instagramu je počeo objavljivati fotografije svog naizgled luksuznog života.

Privatni avioni, glamurozni partiji, dizajnerska odjeća preplavili su fotografije na njegovom profilu, no s jednom cakom - sve je to bilo izmišljeno. Naime, Byron je odlučio provesti sedmodnevni društveni eksperiment i provjeriti koliko je zapravo lako varati ljude na društvenim mrežama i lažno se prikazivati.

Ispalo je - veoma lako.

Byron je otkrio da ga je inspirirao YouTuber George Mason koji je početkom godine fejkao sedmodnevni odmor.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

did someone say sugar daddy?

Objavu dijeli byron (@tbhbyron)

Byronov profil trenutno prati skoro 70 tisuća ljudi, a fotografija u "privatnom avionu" prikupila je 1000 lajkova u samo sedam sekundi.

Iskušao je i koliko dizajnerske marke utječu na broj lajkova pa je tako na fotografiju za koju je krajem prosinca dobio oko 2000 lajkova, fotošopirao Loius Vuitton vrećice i dobio - 12 tisuća. "10 tisuća ljudi više kliknulo je lajk samo zbog dizajnerske vrećice", rekao je Denton na svom YouTubeu.

Fejkao je i plaćena sponzorstva pa je tako na putovanje u Miami, koje je sam platio, stavio hashtagove da ispadne kao da su mu put platili sponzori, prenosi Index.hr.

Sve fotografije uređivao je pomoću FaceTunea, PicsArta, Adobe Photoshop Lightrooma...

"Sve me ovo natjeralo da propitam društvene mreže. Ostvare li danas poznati blogeri uspjeh iskrenošću ili fejkanjem?" zapitao se na kraju.

Kopirati
Drag cursor here to close