Ž.A. Čičak - Izvan vremena za sva vremena

Desetosatni rock spektakl u Skenderiji

- Dugo Sarajevo nije imalo priliku da tako nešto vidi, a posebno ove mlađe generacije. Program koji spremam za 9. studeni 2019. u sarajevskoj KSC Skenderiji – Mirza Delibašić će biti četvrti desetosatni program kojim obilježavam 30 godina rada
Lifestyle / Poznati i slavni | 08. 11. 2019. u 19:45 Bljesak.info
Ž.A. Čičak - Izvan vremena za sva vremena
Kopirati

Želimir Altarac Čičak jedan je od utemeljitelja sarajevske pop rock scene i ključnih ličnosti i svojim radom sve ove godine je dao značajan doprinos njenom afirmiranju. On ove godine obilježava pola stoljeća aktivnosti i rada na sarajevskoj, bh. i Ex-SFRJ muzičkoj sceni, ali i kao novinar, DJ, voditelj i urednik mnogih muzičkih radio i TV emisija koje su desetljećima osvajale epitete najslušanijih i najgledanijih na tom podneblju, te animator pop rock kulture, organizator velikih rock spektakala i manifestacija koje su postale tradicionalne tijekom 80-ih godina gdje se posebno izdvajaju: „Festival pop rock grupa BiH – nove nade nove snage“, amaterska muzička radionica koja se događala svake godine u razdoblju od 1984. do 1992. godine i iz koje su iznikli njeni današnji šampioni.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Također, za ljubitelje žestokog zvuka organizirao je „Yu heavy metal fest“ koji se tradicionalno održavao od 1986. do 1991. godine u sarajevskom „Domu mladih“ kao najveća parada stvaratelja iz svih oblasti tog žanra. Bio je organizator i promotor mnogih koncerata svjetskih asova prije rata Rory Gallaghera, Peter Greena, Wishbone Ash, Uriah Heep, Motorheada te tijekom rata Joan Baez i poslije rata „U2“, Deep Purple... Sve to između ostalih zbivanja je zabilježeno i u njegovoj autobiografiji/monografiji „Antikvarnica snova“ koja prati razvoj sarajevske, bh. i Ex- SFRJ scene od 60-ih godina pa do današnjih dana i koja je pobudila veliko interesiranje javnosti u BiH i planetarnoj dijaspori, a što se može upratiti na njegovom Facebook profilu i stranici.

"Dugo Sarajevo nije imalo priliku da tako nešto vidi, a posebno ove mlađe generacije. Program koji spremam za 9. studeni 2019. u sarajevskoj KSC Skenderiji – Mirza Delibašić će biti četvrti desetosatni program kojim obilježavam uspješnu i korektnu suradnju sa svojim prijateljima tijekom proteklih godina i desetljeća. Zadnji put to se dogodilo prije tri desetljeća 14. studenog 1989. godine u prepunoj Olimpijskoj dvorani Zetra-Juan Antonio Samaranch gdje je nastupilo dvadeset bendova pred petnaest tisuća posjetitelja. Baš zato sam odlučio da se i ovaj moj jubilarac poslije tri desetljeća održi, bez obzira na teška vremena koja proživljavamo i da kao na prethodnim mojim jubilarcima uz malu pomoć mojih prijatelja oni podsjete na najveće hitove tijekom svog djelovanja na opće zadovoljstvo svojih fanova. Biće to prilika da svoj rad predstave i nova imena sarajevske, bh. i s podneblja balkanske pop rock scene.

Ovo je mali poklon mom gradu i ljubiteljima pop rock muzike svih generacija koji će moći da plove muzičkim vremeplovom deset sati i prate kako se kalila i svoje mjesto zasluženo našla u kulturi i umjetnosti. Kao specijalni gost će u KSC Skenderija to večer biti i bend iz Londona Martin Turner ex Wishbone Ash da nas podsjete na najveće uspjehe, grupe "Wishbone Ash", a kojoj sam na istom mjestu organizirao koncert 21. listopada 1982 godine.

Kopirati