Ž.A. Čičak - Izvan vremena za sva vremena

Desetosatni rock spektakl u Skenderiji

- Dugo Sarajevo nije imalo priliku da tako nešto vidi, a posebno ove mlađe generacije. Program koji spremam za 9. studeni 2019. u sarajevskoj KSC Skenderiji – Mirza Delibašić će biti četvrti desetosatni program kojim obilježavam 30 godina rada
Lifestyle / Zabava | 08. 11. 2019. u 19:45 Bljesak.info
Ž.A. Čičak - Izvan vremena za sva vremena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Želimir Altarac Čičak jedan je od utemeljitelja sarajevske pop rock scene i ključnih ličnosti i svojim radom sve ove godine je dao značajan doprinos njenom afirmiranju. On ove godine obilježava pola stoljeća aktivnosti i rada na sarajevskoj, bh. i Ex-SFRJ muzičkoj sceni, ali i kao novinar, DJ, voditelj i urednik mnogih muzičkih radio i TV emisija koje su desetljećima osvajale epitete najslušanijih i najgledanijih na tom podneblju, te animator pop rock kulture, organizator velikih rock spektakala i manifestacija koje su postale tradicionalne tijekom 80-ih godina gdje se posebno izdvajaju: „Festival pop rock grupa BiH – nove nade nove snage“, amaterska muzička radionica koja se događala svake godine u razdoblju od 1984. do 1992. godine i iz koje su iznikli njeni današnji šampioni.

Također, za ljubitelje žestokog zvuka organizirao je „Yu heavy metal fest“ koji se tradicionalno održavao od 1986. do 1991. godine u sarajevskom „Domu mladih“ kao najveća parada stvaratelja iz svih oblasti tog žanra. Bio je organizator i promotor mnogih koncerata svjetskih asova prije rata Rory Gallaghera, Peter Greena, Wishbone Ash, Uriah Heep, Motorheada te tijekom rata Joan Baez i poslije rata „U2“, Deep Purple... Sve to između ostalih zbivanja je zabilježeno i u njegovoj autobiografiji/monografiji „Antikvarnica snova“ koja prati razvoj sarajevske, bh. i Ex- SFRJ scene od 60-ih godina pa do današnjih dana i koja je pobudila veliko interesiranje javnosti u BiH i planetarnoj dijaspori, a što se može upratiti na njegovom Facebook profilu i stranici.

"Dugo Sarajevo nije imalo priliku da tako nešto vidi, a posebno ove mlađe generacije. Program koji spremam za 9. studeni 2019. u sarajevskoj KSC Skenderiji – Mirza Delibašić će biti četvrti desetosatni program kojim obilježavam uspješnu i korektnu suradnju sa svojim prijateljima tijekom proteklih godina i desetljeća. Zadnji put to se dogodilo prije tri desetljeća 14. studenog 1989. godine u prepunoj Olimpijskoj dvorani Zetra-Juan Antonio Samaranch gdje je nastupilo dvadeset bendova pred petnaest tisuća posjetitelja. Baš zato sam odlučio da se i ovaj moj jubilarac poslije tri desetljeća održi, bez obzira na teška vremena koja proživljavamo i da kao na prethodnim mojim jubilarcima uz malu pomoć mojih prijatelja oni podsjete na najveće hitove tijekom svog djelovanja na opće zadovoljstvo svojih fanova. Biće to prilika da svoj rad predstave i nova imena sarajevske, bh. i s podneblja balkanske pop rock scene.

Ovo je mali poklon mom gradu i ljubiteljima pop rock muzike svih generacija koji će moći da plove muzičkim vremeplovom deset sati i prate kako se kalila i svoje mjesto zasluženo našla u kulturi i umjetnosti. Kao specijalni gost će u KSC Skenderija to večer biti i bend iz Londona Martin Turner ex Wishbone Ash da nas podsjete na najveće uspjehe, grupe "Wishbone Ash", a kojoj sam na istom mjestu organizirao koncert 21. listopada 1982 godine.

Kopirati
Drag cursor here to close