Bez presedana

50 godina od šokantnog ubojstva u Hollywoodu: Trudnu Sharon i njezine goste masakrirali u kući

Michaels je prošle godine na turu poveo i holivudskog redatelja Quentina Tarantina koji je istraživao tu priču za potrebe svog filma "Bilo jednom u Hollywoodu" koji se nedavno počeo prikazivati u američkim kinima.
Lifestyle / Zabava | 09. 08. 2019. u 13:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Scott Michaels, turistički vodič do najsitnijih pojedinosti upućen u smrtne slučajeve slavnih u Hollywoodu, više je nego svjestan američke morbidne opčinjenosti tamnom stranom najpoznatije filmske industrije u svijetu, ali i on je iznenađen nevjerojatnim interesom za ubojstvo Sharon Tate i četvero ostalih što su ga prije 50 godina počinili pripadnici apokaliptičnog kulta Charlesa Mansona.

Tarantino na turi

"Ovo je bez stvarno bez presedana. Nikada nisam doživio toliki interes", rekao je Michaels u svom muzeju "Dearly Departded" u Los Angelesu i dodao da zbog interesa mora raditi prekovremeno. Imala je 26 godina i bila je trudna osam i pol mjeseci.

Michaels je prošle godine na turu poveo i holivudskog redatelja Quentina Tarantina koji je istraživao tu priču za potrebe svog filma "Bilo jednom u Hollywoodu" koji se nedavno počeo prikazivati u američkim kinima.

Manson, vođa kulta koji je na suđenju prikazan kao drogirani čudak i usamljenik s nevjerojatnom moći manipulacije, svojim je sljedbenicima, jednom muškarcu i trima ženama, naredio da izvrše okrutna ubojstva u bogatim bjelačkim dijelovima grada kako bi izazvao rasni sukob u Americi.

Tarantinov film u kojem veselu i bezbrižnu Sharon Tate glumi Margot Robbie, dodatno je pojačao interes za tragediju koja se često opisuje kao prekretnica u američkoj povijesti - kraj doba mira i ljubavi iz šezdesetih godina.

"Sharon je bila prekrasna (...) Postala je svojevrsni simbol apsolutne dobrote, dok je Manson potpuna suprotnost", kazao je Michaels koji je na filmu radio kao tehnički savjetnik.

Mansonovi sljedbenici

Charles Manson je umro u kalifornijskom zatvoru 2017., ali stravični detalji ubojstava koje je naredio - njegova krvava ostavšina - i dalje živi.

Prema svjedočenjima u sudnici, Sharon Tate je molila za život svog nerođenog djeteta, ali Mansonovi sljedbenici, koji su joj noću krišom upali u kuću, nisu imali milosti. Na smrt su izboli nju i njezinu bebu, a potom su izmasakrirali još četvero gostiju. Polanski se u to vrijeme nalazio u Europi. Iako muzej turistima nudi na uvid brojne "suvenire" povezane sa smrću slavnih osoba, od Janis Joplin do "Crne Dalije", Mansonova ubojstva su slučaj koji se posebice ističe.

"To je moj najdraži slučaj. Znam da to zvuči grozno, ali uistinu jest i moram to priznati", kazao je Michaels i pojasnio da obuhvaća "rock zvijezde, filmske ikone, glamur i monstrume".

Peggy Miles (56) odrasla je u zapadnom Los Angelesu, nedaleko od poprišta ubojstava, i fascinirana je tom pričom te se odlučila na tzv. "Helter Skelter" turu nazvanu po istoimenoj pjesmi Beatlesa koju je Mason zloupotrijebio za svoje potrebe. On je bio uvjeren da Beatlesov "Bijeli Album" iz 1986., a posebice navedena pjesma sadrži "uzvišene" poruke koje najavljuju apokaliptični rat između bijelaca i crnaca. Obilazak traje četiri sata i košta 85 dolara.

Miles je uvjerena da je pokolj promijenio percepciju Amerikanaca o hippie kulturi, od miroljubivog pokreta do nečega opasnog ili čak nečega što predstavlja čisto zlo. Po njezinim riječima, mnogi su susjedi nakon tih ubojstava postavili dodatnu zaštitu u stanovima ili su kupili oružje, a ona nikada više nije išla sama u školu.

Turi se pridružila i 28-godišnja Lauren Kershner kojoj nije jasno je kako je Manson mogao imati toliku kontrolu nad ljudima i uspio ih nagovoriti da počine strašna ubojstva.

Michaels tvrdi da je opčinjenost detaljima tog slučaja gotovo pravilo, a slučaju Manson nije joj odolio niti Tarantino.

"Nikada se ne umorim čitajući o tom slučaju ili vodeći o njemu raspravu. Nije da to slavim, ali se time bavim. To radim", rekao je Michaels, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close