Najavljuju i turneju

40 godina Orgazma

Urbana legenda kaže da je bend nastao 13. siječnja 1980. godine, a ime 'Električni orgazam' predložio je Gile pošto mu je to prvo palo na pamet
Lifestyle / Zabava | 14. 01. 2020. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni beogradski bend 'Električni orgazam' ove godine slavi četrdeset godina postojanja i tim povodom kreće na slavljeničku turneju širom regije.

Centralna proslava četrdesetogodišnjice postojanja najdugovječnijeg beogradskog novovalnog benda bit će simbolično obilježena u Beogradu, na mjestu gdje je sve počelo. 40 godina 'Orgazma' bit će obilježeno u Kombank dvorani 19. ožujka 2020., gdje će bend nastupiti prvi put u karijeri, a u okviru četvrtog izdanja Kontakta.

"Jako sam uzbuđen što ćemo naš veliki beogradski koncert održati u dvorani iz koje je sve krenulo i koja je jako bitna za povijest benda. Naši fanovi znaju da smo Ljuba, Jovec i ja nakon koncerta grupe grupe 'Leb i sol' u Domu sindikata (današnjoj Kombank dvorani) otišli u kavanu 'Mornar' i tamo napravili 'Električni orgazam'. Pored toga, u istoj dvorani je nedavno održana i premijera filma o 'Električni orgazam za ljude budućnosti', autorice Marije Vukić, pa mislim da je ta dvorana idealna za svečanost koja nas očekuje", izjavio je Srđan Gojković Gile, frontmen 'Orgazma', pred beogradski koncert.

Urbana legenda kaže da je bend nastao 13. siječnja 1980. godine, a ime 'Električni orgazam' predložio je Gile pošto mu je to prvo palo na pamet, želeći da na taj način namjerno provocira i šokira tadašnji establišment.

"Tog dana bili smo na koncertu grupe 'Leb i sol'. Koncert je bio super, ali to nama, koji smo slušali to što smo slušali, s nabujalom tinejdžerskom energijom, jednostavno nije bilo dovoljno. Htjeli smo nešto drugo i poslije koncerta smo otišli u kavanu 'Mornar'. Bila je, za to vrijeme jedna uobičajena situacija – nema konobara. Tako je i nastala jedna od naših prvih pjesama, 'Konobar', a te iste večeri nastao je i 'Električni orgazam'", sjećaju se članovi ovog kultnog sastava.

"Za dva mjeseca su svi u Jugoslaviji znali za bend", sjeća se Gile.

Od tada je prošlo točno 40 godina, i za to vrijeme 'Električni orgazam' je promijenio mnogo članova i postava, preživio i nadživio nekoliko ratova i država, objavio mnogo antologijskih albuma i pjesama, održao dosta koncerata, nebrojeno puta podigao veliku prašinu, bio na ivici raspada, ali je ipak opstao! I danas ponosno i uzdignute glave predstavlja jedan od najznačajnijih bendova sa ovih prostora, a nosi i titulu najdugovječnijeg beogradskog novovalnog benda.

Kopirati
Drag cursor here to close