Provjerite spajanjem prstiju

Zašto se vjenčani prsten nosi na četvrtom prstu?

Kineska legenda objašnjava da taj prst označava ljubav i vjernost.
Lifestyle / Obitelj | 13. 03. 2018. u 12:15 Bljesak.info
Kopirati

Postoji puno teorija o tome zašto se taj vjenčani prsten nosi baš na četvrtom prstu. Odgovori ovise od kulture do kulture.

Međutim, prema Espresu, koji prenosi kinesku legendu svaki prst ima određeno značenje: palac predstavlja roditelje, kažiprst braću i sestre, srednjak predstavlja osobu, a prstenjak predstavlja partnera. Mali prst predstavlja djecu.

Legenda se zatim nastavlja na to što se događa kada spojimo ruke. Ta gesta ima još jednu važnu simboliku: ako razdvojimo palčeve (koji predstavljaju roditelje), razdvajaju se jer oni ne bi trebali živjeti s nama vječno. Ako razdvojimo kažiprste (braća, sestre i prijatelji), otvaraju se jer oni imaju drukčije životne puteve od nas. Ako pokušamo razdvojiti male prste (djeca) i oni se otvaraju jer djeca odrastu i odu od nas. Međutim, ako pokušamo razdvojiti prstenjake, nećemo uspjeti u tome.

Prema tome, par je vezan zauvijek i zato se vjenčano prstenje nosi baš na tom prstu.

Kineska legenda objašnjava da taj prst označava ljubav i vjernost.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.