Čestitke :)

Baby boom u Mostaru: Za vikend rođeno 27 beba

Prema informacijama SKB čak 27 beba rođeno je za vikend u Mostaru.
Lifestyle / Obitelj | 02. 12. 2019. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda bila je velika gužva na porodiljnom odjelu Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru. Naime, čak 27 beba rođeno je u ovom razdoblju.

Pet djevojčica i četiri dječaka ugledali su svjetlo dana u petak, 29. studenoga, a odmah sutradan još je 10 novorođnčadi stiglo na svijet, od kojih je pet djevojčica i jednako toliko dječaka.

U nedjelju, 1. prosinca rođeno je ukupno osmero djece, od čega pet djevojčica i tri dječaka.

Podsjetimo, Skupština Hercegovačko-neretvanske županije prije mjesec dana usvojila je Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o zaštiti obitelji s djecom.

Predsjedatelj Skupštine HNŽ-a Šerif Špago kazao je  tada kako se izmjenama Zakona o zaštiti obitelji s djecom povećavaju iznosi novčane potpore ženi-majci koja nije u radnom odnosu.

''Izmjene zakona također se odnose i na jednokratnu naknadu za opremu novorođenog djeteta koja iznosi 400 maraka. Tu jednokratnu novčanu pomoć dosad su po zakonu mogla ostvariti samo djeca koja stječu uvjete za dječji doplatak, a ovom izmjenom se taj uvjet briše, što znači da sva novorođena djeca imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć za opremu'', kazao je Špago.

Dodao je kako će se izmjenama Zakona omogućiti roditeljima koji su ostali bez radnog mjesta, ako zadovoljavaju ostale uvjete, da ostvare prava iz Zakona o zaštiti obitelji s djecom bez obzira na primanja koja su imali u ranijem razdoblju.

Kopirati
Drag cursor here to close