Livno

Vlada HBŽ-a uključuje se u humanitarnu akciju za pomoć obitelji Mihaljević

Riječ je o supruzi i djeci njihovog radnog kolege i prijatelja Igora Mihaljevića, koji je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja uzrokovanog COVID-19 preminuo u svibnju ove godine
Lifestyle / Obitelj | 29. 07. 2020. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Vlada HBŽ / Sastanak predstavnika OS BiH i predsjednika Vlade HBŽ-a

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić razgovarao je u srijedu s predstavnicima Oružanih snaga BiH, koji u ime Zapovjedništva za potporu OS BiH sudjeluju u humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava financijske pomoći obitelji Mihaljević iz Livna.

Riječ je o supruzi i djeci njihovog radnog kolege i prijatelja Igora Mihaljevića, koji je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja uzrokovanog COVID-19 preminuo u svibnju ove godine, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Bojnik Mate Živko, zajedno s kolegama zapovjednikom 1. pješačke bojne vojarne ”Ante Bruno Bušić” u Livnu Dariom Tucakovićem i satnikom Davorom Puđom, upoznao je predsjednika Vlade sa svim okolnostima potrebite reakcije pomoći obitelji Mihaljević, kojom bi se omogućila prilagodba i renoviranje životnog prostora supruzi pokojnog Igora.

Supruga Marija, navode, prije dvije godine u teškoj prometnoj nesreći zadobila je trajno oštećenje kralježnice, te joj je kao 100% invalidu neophodna pomoć prilagodbe životnog prostora, ali i prilikom obavljanja svih svakodnevnih životnih aktivnosti, te daljnjem liječenju i rehabilitaciji.

Predsjednik Vlade, Ivan Jozić iskazao je svoju osobnu, kao i potporu Vlade HBŽ-a ovoj inicijativi, koju ispred Zapovjedništva za potporu OS BiH predvodi zapovjednik generalbojnik Marko Stojčić, naglasivši kako je uvijek, a osobito u ovim nepredvidivim i teškim vremenima u kojima se trenutno nalazimo, nužno imati osjećaj solidarnosti i pomoći prema svim članovima naše zajednice.

Igor Mihaljević, među prijateljima i kolegama od milja zvani Cigo, bio je sudionik obrane,  Domovinskog rata u RH, pripadnik prvog interventnog voda pri obrambenim pripremama Livna, kao i Vojne policije Livno sudjelujući u vojno-policijskim zadaćama do kraja rata.

Iz Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a HBŽ, najavili su stoga svoj doprinos u svim aktivnostima akcije, koja uz dosadašnje pojedinačne inicijative pomoći na području Hercegbosanske županije, iznova pokazuje važnost aktivnog sudjelovanja i zauzimanja svih struktura našega društva u najpotrebnijim trenucima, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close