Rama

Više od dva milijuna KM za djecu iz Rame

Općina je samo za porodiljne naknade izdvojila 60 tisuća KM.
Lifestyle / Obitelj | 01. 02. 2019. u 12:20 Ramski vjesnik

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Prozor-Rama je u 2018. godini za djecu i mlade, kroz razne naknade i stipendije, kao i druge projekte, iz proračuna izdvojila više od dva milijuna KM.

Kako piše na portalu Ramski vjesnik, Općina je samo za porodiljne naknade izdvojila 60 tisuća KM, dok je za opremanje ramskih mališana u prvi razred izdvojeno 20 tisuća KM. Za Dječji vrtić ''Ciciban'', u prošloj godini izdvojeno je ukupno 230 tisuća KM.

Između ostaloga, Općina također financira i prijevoz učenika na ovom području, za što je izdvojeno 800 tisuća maraka, dok su materijalni troškovi i održavanje škola Općinu stajali 250 tisuća KM. Također, tu su i drugi projekti škola, kao što je održavanje i renoviranje postojećih objekata, za koje je Općina izdvojila 345 tisuća KM.

U prošloj godini za stipendije svim redovnim studentima druge i viših godina iz proračuna je isplaćeno ukupno 289 tisuća KM.

''Ovo je jedan od pokazatelja kako i koliko se izdvaja samo za djecu i mlade. Općina Prozor-Rama je jedna od rijetkih koja izdvaja ovolika sredstava za porodiljine naknade, opremanje učenika u prve razrede ,kao i materijalne troškove i obnove škola, prijevoz učenika i stipendije'', kazao je za Ramski vjesnik član Općinskog vijeća Danijel Burečić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close