Pomozi.ba

Vatra uništila dom: Apel za pomoć četveročlanoj obitelji iz Vareša

Na svu sreću nitko nije ozlijeđen, ali im je potpuno izgorio krov i potkrovlje, a sobe u kojima borave postale su neuvjetne.
Lifestyle / Obitelj | 27. 01. 2020. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bračni par Bego i Nihada Dovadžija iz Vareša već godinama se bore s nedaćama koje se samo jedna na drugu nižu. Rat, gubitak troje djece, teške bolesti i neimaština, sve to je obilježilo njihov život, a kao da im to nije dovoljno nesreće, prije nekoliko dana u njihovoj kući je izbio požar.

Na svu sreću nitko nije ozlijeđen, ali im je potpuno izgorio krov i potkrovlje, a sobe u kojima borave postale su neuvjetne.

Foto: PR / Apel za pomoć četveročlanoj obitelji iz Vareša

"Srećom uspjeli smo izaći kroz prozor. Sin je prvi iskočio, a mi smo se merdevinama uspjeli spustiti. Međutim kako se gasila vatra, gore je sve bilo pod vodom, a sad se od vlage ne može disati. Vrata su uništena, zidovi su napukli, kupatilo je uništeno, a instalacije su stare, strah me je ovdje i boraviti", priča Bego.

Obitelj Dovadžija nažalost živi bez ikakvih primanja.

"Ranije sam u Šumarstvu radio, i radio sam sve i svašta. Ali razbolio sam se, operirao karcinom debelog crijeva, imao infarkte, operirao srce, sad je ono u funkciji samo 30 posto. Ne mogu više. Volio bih da imam dvije ovce i s njima da izađem na čist zrak", ispričao je pokazujući nalaze i lijekove koje mora da pije, a za koje jedva da skupi nešto novca.

I supruga je sve lošijeg zdravlja, ali lijekove ne želi da kupi, kako bi novac ostavila djeci. Šesnaestogodišnja Ajla i jedanaestogodišnji Mihnet su odlični učenici, veliki borci a majci i ocu je teško što im ne mogu pružiti bolje uvjete života.

"I oni su strašno tužni. A nama je još teže da ih gledamo takve", govori majka, dodajući da je djevojči srećom Ministarstvo za boračka pitanja osiguralo stipendiju za školovanje.

Foto: PR / Apel za pomoć četveročlanoj obitelji iz Vareša

Udruženje Pomozi.ba ovoj obitelji svakog mjeseca osigura prehrambeni paket, a s obzirom na trenutno stanje, pokreću apel za prikupljanje novčane pomoći, kako bi im obnovili uništeni dom. Ustupili su telefonski broj 17021 putem kojeg se mogu donirati 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere.

Novac se može uplatiti i putem računa Udruženja Pomozi.ba:
PayPal:
[email protected]

Za uplate iz BiH:
Intesa Sanpaolo Banka BiH
154-180-20085330-48

Za uplate iz inostranstva:
Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Porodica Dovadžija

Za uplate na račun naše organizacije u Austriji:
ERSTE BANK

IBAN: AT64 2011182266475400

BIC: GIBAATWWXXX

Wien, Oestereich

Name: hilfhelfen-pomozi.ba

Verwendungszweck: Porodica Dovadzija
Tu su i druge mogućnosti:
-Uplate putem KVIKO aplikacije bez provizije
-Uplate posredstvom Lampice kartice
-Prilozi u Pomozi.ba donacijske kutije

Kopirati
Drag cursor here to close