Bihać i Cazin

''Uspjeli smo sačuvati dostojanstvo migrantskih i izbjegličkih obitelji s djecom''

Predstavnica UNICEF-a u BiH Geeta Narayan danas u Bihaću i Cazinu
Lifestyle / Obitelj | 05. 03. 2019. u 18:34 Fena
Predstavnica UNICEF-a u BiH Geeta Narayan danas u Bihaću i Cazinu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo UNICEF-a u Bosni i Hercegovini danas je posjetilo škole na području Bihaća i Cazina u kojima djeca iz migrantskih i izbjegličkih obitelji pohađaju nastavu, zatim prihvatne kampove u kojima borave ranjive kategorije ove populacije, te održala radni sastanak s premijerom Unsko-sanskog kantona (USK) Mustafom Ružnićem.

''Prvi zaključak s današnjeg sastanka sa županijskim premijerom jeste značaj i važnost nastavka suradnje i međusobne podrške između nas i županijskih vlasti. Drugi jednako važan zaključak je da dok pružamo pomoć djeci iz migrantskih i izbjegličkih obitelji, itekako vodimo računa i o potpori institucijama u ovom županijskih. Tu prije svega mislim na škole, konkretno sustavu obrazovanja, centrima za socijalni rad i zdravstvenim ustanovama kako bi i lokalna zajednica imala koristi od svega toga. Znači fokusiramo se na pomoć toj djeci, međutim ne zaboravljamo lokalno stanovništvo'', rekla je predstavnica UNICEF-a u BiH Geeta Narayan.

Premijer USK-a Mustafa Ružnić također je naglasio uspješnu dosadašnju suradnju s UNICEF-om u BiH, ali i ovaj put zatražio podršku u nastojanju da se nadležne državne institucije uključe u rješavanje situacije s migrantima i izbjeglicama u ovoj županiji.

''Moramo inzistirati na maksimalnom angažmanu države, kako bismo situaciju u potpunosti kontrolirali. Što se tiče suradnje s UNICEF-om, ona je zaista na zavidnom nivou. Zajedno smo do sada uspjeli sačuvati dostojanstvo migrantskih i izbjegličkih obitelji s djecom, ali i lokalnog stanovništva'', dodao je županijski premijer Ružnić.

Predstavnici izaslanstva UNICEF-a u BiH posebno su istaknuli zadovoljstvo trenutnom situacijom i brigom o djeci kao najranjivijoj kategoriji migrantske i izbjegličke populacije na području Unsko-sanskog kantona, naročito kada su u pitanju uključivanje u obrazovni proces i zdravstvena pomoć.

Kopirati
Drag cursor here to close