Greška ispravljena

U bolnici u Podgorici zamijenili bebe

Nakon što su preuzeli bebu od babice i napustili porodilište, majka i njen suprug nisu ni slutili da dijete nije njihovo.
Lifestyle / Obitelj | 17. 05. 2018. u 07:05 Bljesak.info
Kopirati
Roditelji novorođene bebe tek su kad su došli doma shvatili da su im u porodilištu kliničkog centra u Podgorici dali tuđe dijete, piše Hina.
 
Nakon što su preuzeli bebu od babice i napustili porodilište, majka i njen suprug nisu ni slutili da dijete nije njihovo.
 
Prvi je posumnjao otac, koji je zapazio da je beba mnogo sitnija, a kada su stigli kući majka je odvila novorođenu djevojčicu i vidjela da im broj narukvice nije isti.
  
Istog trenutka vratili su se u porodilište, gdje ih je čekalo njihovo dijete i isprike zdravstvenog osoblja.
 
''Prilikom otpusta medicinska sestra, kao i porodilja, nisu primijetile da majka i beba nemaju isti broj. Propust je nastao zbog nesavjesnog i neodgovornog rada, jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi s otpustima porodilja i novorođenčadi. Ovaj propust je odmah uočen i otklonjen'', priopćeno je iz kliničkog centra koji najavljuje oštriju kontrolu prilikom otpusta beba.
 
''Ubuduće će prilikom otpusta, pored majke, nazočiti još tri osobe s klinike, jedan neonatolog i dvije medicinske sestre'', najavljuju iz kliničkog centra dodajući kako je ovo prvi put da se ovakav propust dogodio u njihovoj zdravstvenoj ustanovi te da će protiv odgovorne sestre pokrenuti disciplinski postupak, radi suspenzije i promjene radnog mjesta. 
Kopirati