Zbog njih plače cijeli svijet

Tužna priča: Bračni par prvi put nakon 73 godine neće skupa dočekati Božić

Herbertu je tjedan dana prije Božića rečeno da mora napustiti ustanovu i preseliti u starački dom.
Lifestyle / Obitelj | 20. 12. 2017. u 18:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Herbert Goodine (91) i Audrey Goodine (89) nikad u posljednjih 70 godina nisu bili razdvojeni. Doslovce ne mogu jedno bez drugoga, čak su zajedno preselili u posebnu ustanovu za dugotrajnu medicinsku njegu.

Naravno, računali su da će tako ostati do kraja života, ali ništa od toga.

Nemilosrdni vlasnici ustanove u kojoj su bili smješteni pobrinuli su se da Herbert i Audrey po prvi put u posljednjih sedam desetljeća Božić dočekaju - odvojeno!

Naime, Herbertu je tjedan dana prije Božića rečeno da mora napustiti ustanovu i preseliti u starački dom, piše BBC.

S takvom odlukom ne mogu se pomiriti ni njihova djeca, pa zato ne čudi da je kći Dianne Phillips cijelu tužnu priču objavila na Facebooku. Naravno, objava je odmah postala viralna te je izazvala bijes diljem cijele Kanade.

''Jučer sam pričala sa svojim roditeljima. Moja majka je ridala suze, a čula sam i oca u pozadini. Majka mi je rekla 'Ovo je najgori Božić ikad!' Mogli su barem pričekati da završe blagdani'', napisala je Phillips.

Dianne je rekla da je u petak primila poziv iz ustanove u kojoj su bili njezini roditelji. Kaže da su je djelatnici uhvatili 'na prepad', te da joj nisu dali ni sekunde za razmišljanje. Samo su joj poručili da se zdravstveno stanje njezinog oca pogoršalo i da će ga morati premjestiti u ustanovu gdje će se danonoćno brinuti o njemu.

''Molila sam ih da mi daju par dana za donijeti odluku, ali oni su isforsirali da se odluka donese odmah. I to odluka koja njima odgovara'', kaže Dianne.

Na njezinu objavu reagirali su iz same ustanove u kojoj je vremešni par bio smješten.

''Moramo se pridržavati pravila i propisa. Nažalost, stanje našeg korisnika je takvo da se mi više o njemu ne možemo brinuti. Ova odluka je jedina moguća, a bilo bi protuzakonito da nismo slijedili pravila. Tako možemo izgubiti licencu. Nažalost, odluka je donesena i mi tu više ništa ne možemo napraviti''.

Kopirati
Drag cursor here to close