#MiDjeca

'Svi smo mi djeca'!

Djeca s poteškoćama u razvoju i njihovi roditelji u kampanji 'Svi smo mi djeca'
Lifestyle / Obitelj | 11. 11. 2017. u 15:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizacija Save the Children u Bosni i Hercegovini provodi kampanju "Svi smo mi djeca" #MiDjeca čiji je cilj podići svijest javnosti o značaju uključivanja djece s poteškoćama u razvoju u školovanje i društvo.

Porukom "Svi smo mi djeca" želi se prevazići dominirajući "model milosrđa" koji je uz predrasude najčešći pristup u ophođenju sa djecom s poteškoćama u bh. društvu. Model milosrđa još više produbljuje jaz između manjine i većine, a zamijeniti ga treba model ljudskih prava koji potcrtava kvalitetno i dostojanstveno uključivanje u zajednicu, sa fokusom na mogućnosti i potencijale, priopćeno je iz Save the Children u BiH.

Tim povodom Save the Children predstavlja infografiku "Svi smo mi djeca" koja kroz ilustrirane primjere oslikava suštinu inkluzije i približava je najširoj publici. U nastajanju infografike sudjelovale su osobe s invaliditetom, djeca s poteškoćama u razvoju i članovi njihovih obitelji. Kroz izjave u prvom licu, djeca s poteškoćama u razvoju i njihovi roditelji obraćaju se javnosti, dajući putokaze i primjere na koji način mogu i žele biti dostojanstveno uključeni u društvo.

Poštujući načela pristupačnosti za osobe s različitim poteškoćama, infografika je objavljena u nekoliko varijanti. Objavljena je verzija za slabovidne osobe i osobe s disleksijom, a u narednim danima pojavit će se u formi videa, kao i na Brajevom pismu.

Infografika je prilagođena korištenju na društvenim mrežama, stoga Save the Children poziva sve građane da je objave na svojim profilima uz hashtag #MiDjeca, te tako daju svoj doprinos razbijanju predrasuda i podrže pravo svakog djeteta na školovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close