Veze

Slabići ne mogu usrećiti drugu osobu

Slab čovjek nema hrabrosti niti dovoljno poštovanja da bi priznao svoje greške. On smatra da greške nisu za prave muškarce i bježi od njih što je totalno pogrešno.
Lifestyle / Obitelj | 30. 10. 2021. u 20:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postoje ljudi koji jednostavno nisu rođeni za zajednicu i nisu sposobni voljeti. Mnogi faktori utječu na ovakvo ponašanje, ali najčešće su problem kompleksi iz prošlosti. Mnogi nisu sposobni voljeti onako kako bi trebali završe u braku jer obećavaju da se mogu promijeniti, ali to se nikada ne dogodi. Samo osobe koje su s takvima u braku znaju kako je težak taj život, piše portal She.hr.

Ovo su, navodi She, pokazatelji koji bi vas mogli uvjeriti da imate posla sa slabim čovjekom…

Uvijek su drugi krivi

Slab čovjek nema hrabrosti niti dovoljno poštovanja da bi priznao svoje greške. On smatra da greške nisu za prave muškarce i bježi od njih što je totalno pogrešno.

Takav stav truje zajednički život ljudi, bilo u javnosti bilo u vlastitom domu. Susrećemo taj stav kod muževa i žena, djece i učitelja, kod političara i novinara, u poduzećima i strankama…

Imaju izgovor za sve

Svaka greška koju drugi učine  on osuđuje. Ali svaka greška koju on učini je i dalje tuđa greška. Koliko god da zgriješi i pogriješi, slab čovjek naći će izgovor jer je toliko slab da ne može prihvatiti tuđe kritike.

Vrijedi li, uistinu, dobar izgovor “zlata”? Možete li se i vi sjetiti kada ste, u zadnje vrijeme, opravdavali sebe tražeći grešku u drugima? Možda je dovoljno pogledati neki svoj nedavni post ili komentar, za početak. Obratite li pozornost na sebe, vidjet ćete da “dobrim izgovorom” ili prebacivanjem krivnje štitite svoje poimanje sebe samih.

Ne pokazuju želju da žele biti bolji

Možda će u krajnjim situacijama reći kako će se promijeniti, ali obično nemaju želju da se mijenjaju.

Na njih ne možete računati

Kada vam treba pratnja, njima se ne ide. Kada vam treba utjeha oni su nervozni. Uglavnom, kada vam treba bilo što i kada smatrate da bi trebali biti uz vas – pokazat će vam da neće.

Ne znaju komunicirati

Oni ne znaju što je konstruktivna kritika, ne znaju što je konstruktivna rasprava. Sve što oni znaju jeste reći “Aj ne umaraj” ili “Ne da mi se svađati”. Vrlo je teško funkcionirati s takvim ljudima u zajednici i skoro da je nemoguće riješiti ikakav problem s njima, prenosi She.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close