U humanitarne svrhe

Širokobriježani svih generacija uživaju u trodnevnom božićnom druženju

Lifestyle / Obitelj | 21. 12. 2016. u 21:20 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu navečer je na Trgu Gojka Šuška u Širokom Brijegu počelo šesto humanitarno božićno druženje ''Što ti možeš učiniti za Božić?'' koju organizira Udruga Inicijativa za Široki Brijeg.

Humanitarnom druženju odnosno akciji iz godine u godinu odazove se velik broj posjetitelja, a tri predbožićna dana postala su mnogim Širokobriježankama i Širokobriježankama najdraži u godini. Na jednom mjestu, uz odličnu hranu i piće, te uz glazbu uživo, zabavlja se stotine Širokobriježana svih generacija.

Cilj i geslo akcije je pomagati socijalno ugrožene žitelje Širokog Brijega i bolesne koji su u potrebi tijekom cijele godine, a kupnjom mnogih proizvoda, uključujući hranu i piće, sudjelujete u ovom humanom činu.

Akcija, kao i svih proteklih godina, traje tri dana u vremenskom razdoblju od 18.00 do 24.00 sata. Druge večeri, u četvrtak 22. prosinca, zabavljat će vas Stare note i Tamburaši s kamena, a treće večeri, u petak 23. prosinca, uživo će svirati Zlatne strune i Zlatne žice.

Također, tijekom sve tri večeri organizirano je natjecanje u pečenju uštipaka.
Prve večeri nazočne su zabavljali Mokarski tamburaši, a djecu su darivali Djedovi Božićnjaci. Organizatori su najavili da se će druge večeri akcije Djedovi Božićnjaci spustiti s okolne zgrade u suradnji s Gorskom službom spašavanja Široki Brijeg.

U akciji su udruženi Udruga Inicijativa za Široki Brijeg, Dom Marija Naša Nada, Udruga Narcis, Gradska uprava Široki Brijeg, Centar za socijalni rad Široki Brijeg, lokalna poduzeća, portali i privatnici te mnogobrojni volonteri i prijatelji Širokog Brijega. Svake godine pomogne se oko 200 obitelji i pojedinaca iz Širokog Brijega, ali i susjednih mjesta.

''Ovim putem pozivamo vas sve da nam se pridružite na zajedničkom druženju u središtu grada u svrhu humanitarne akcije tijekom ove tri večeri. Zamisao projekta je pomaganje socijalno ugroženim obiteljima kroz zajedništvo, ali i potaknuti zajedništvo obiteljskog duha kroz humanu gestu, pomažući drugome što svakako i jest smisao Božića'', istaknuli su iz Inicijative za Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close