Zapušteno i napušteno!

Roditelji, kako odgajate svoju djecu: Igralište u Ortiješu kao slika društva?!

Ma da, u pravu ste, to se Vas ne tiče, vi dođite, gledajte kad se radi, stavite ruke u džepove, po završetku radova dovedite djecu da uživaju i igraju se, uzimajte i dalje sve zdravo za gotovo.
Lifestyle / Obitelj | 23. 10. 2019. u 08:36 Piše: Čitatelj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jest nam dugo i trajalo...

Kao što možemo vidjeti na slikama, ovo je trenutni izgled dječjeg igrališta u Ortiješu svega godinu dana nakon otvaranja. Zar smo toliko inertni i zaostali da nam apsolutno ništa ne smeta, ni uništavanje prirode, ni javnog dobra, apsolutno ničega, dok se ne dirne u nas direktno. Zar ovo uništavanje dječjeg igrališta nije direktno diranje u nas, u djecu?!

Snimio čitatelj / Zapušteno i napušteno, dječje igralište u Ortiješu

Nije mi jasno gdje su ovi današnji roditelji zapeli?! Jedni kao roditelji ovih nazovi huligana, starije djece, tinejdžera koji lome igrališta i sve što im se nađe na putu, a drugi, inertni roditelji, koji uzimaju sve zdravo za gotovo, koji dovode svoju djecu na igrališta i nisu u stanju ni smeće da pokupe. Pa kvazi roditelju, ne znam u čemu je problem ako ćeš pokupiti smeće iza svoga djeteta, ako ćeš pokupiti i sve ostalo smeće u igralištu, ako ćeš pokositi travu oko klackalica, ako ćeš zamijeniti uže na ljuljački, ako ćeš biti primjer?!

Snimio čitatelj / Zapušteno i napušteno, dječje igralište u Ortiješu

Ma da,  u pravu ste, to se Vas ne tiče, vi dođite, gledajte kad se radi, stavite ruke u džepove,  po završetku radova dovedite djecu da uživaju i igraju se, uzimajte i dalje sve zdravo za gotovo. Uvijek će biti nas budala koji ćemo raditi za opće dobro, koji ćemo saditi drveće, postavljati klupe i skupljati smeće uz Neretvu.

Nažalost, ovakvo ponašanje je slika našeg društva u cjelini, društva punog nepotizma, nekulture, korupcije  i umišljenosti, društva u kojem djecu odgaja ulica, društva u kojem roditelji ne uče djecu da papirić od žvaka i sladoleda treba da završi u kanti za smeće, pa makar ona bila i 300 metara dalje.

Snimio čitatelj / Ovako je bilo prvih dana nakon što je igralište napravljeno 

Ovo nije problem samo ovog naselja, ovo je problem grada Mostara a i  šire okoline.

Iskreno se nadam da će Vaša djeca kad odrastu imati više razumijevanja za kulturu i životnu okolinu od Vas, jer u suprotnom, kuku nama s njima!

Pismo čitatelja iz Ortiješa

Kopirati
Drag cursor here to close