Kako cijeniti prijateljstvo

Razlozi zbog kojih su braća i sestre najbolja stvar u životu

Braća i sestre naučili su nas kako cijeniti prijateljstvo i što znači pravo prijateljstvo.
Lifestyle / Obitelj | 18. 12. 2023. u 08:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odrastanje uz brata ili sestru puno je nezaboravnih trenutaka i urnebesnih trenutaka.

Kao male su nas roditelji trebali tjerati da se slažemo, a danas ne možemo zamisliti život bez njih. Evo zašto su braća i sestre najbolja stvar koja nam se ikad dogodila u životu!

Vaš najbolji prijatelji vam je doslovno jednostavno 'predan'. Kroz život steknemo mnoge prijatelje, ali skoro se nitko ne može mjeriti sa bratom ili sestrom koji su vam priređivali nezaboravne 'spačke', ali uvijek bi vam 'čuvali leđa'.

Uz brata ili sestru nikada niste sami. Uvijek imate nekoga koga možete nazvati kada god zatrebate pa makar i za najbanalniju stvar. Možda će vam reći da ste ludi, ali uvijek će vas poslušati.


Nema ništa loše kod ljudi jedinaca, ali ljudima sa braćom i sestrama uvijek je bilo vrijeme za ludi 'sleepover'!

Braća i sestre naučili su nas kako cijeniti prijateljstvo i što znači pravo prijateljstvo. Zahvaljujući njima znamo koje kvalitete tražimo u ljudima, ali i kako da sami budimo dobri prijatelji drugima.

Uz njih transformacija u odraslu osobu nije bila toliko strašna. Zajedno ste se prolazili promjene i međusobno razmijenjivali savjete. Uz svu 'muku' odrastanja upravo je zbog vašeg brata/sestre sve bilo lakše pa i zabavnije.

S njima jednostavno možete biti tko jeste. Braća i sestre stvoreni su za zajedničko glupiranje i s njima nema srama. Uvijek se najbolje nasmijete s njima, a ništa im se ne sramite reći jer znate da je najgore što se može dogoditi- da vam se rugaju!

Tješili su vas u trenucima kada vam je to bilo najpotrebnije. Nikad im nije bilo bitno o čemu je stvar, već samo kako se vi osjećate. Od prekida veza u srednjoj školi pa do ozbiljnih problema- bez obzira jesu li mlađi ili stariji, uvijek su vas tješili.

Djetinjstvo vam je bilo urnebesno zabavno i uvijek ste imali neke lude ideje. Nije bila rijetkost da upadnete u nevolju, a ne možete lako zaboraviti koliko ste puta bježali od njih u suludoj igri lovica.

Božić, Uskrs i svi praznici i blagdani bili su vrtlog smijeha, suza, umora i ponovno 'ludovanja'.

Uvijek su vam odani i koliko god puta pogriješite- bit će tu za vas. Braća i sestre imaju nevjerojatnu povezanost i uvijek si čuvaju leđa, prenosi RTL.

Kopirati
Drag cursor here to close