Najavljujemo

Prvi virtualni sajam i online konferencija za trudnice i dojilje

Cilj događaja jeste pružiti neophodne informacije, te naučiti i pripremiti trudnice i dojilje da se nose sa stresnim periodom.
Lifestyle / Obitelj | 31. 03. 2020. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Sfera d.o.o. Mostar koja je izdavač specijaliziranog časopisa za majku i dijete ''Roditelj'' u saradnji sa Poliklinikom Arbor Vitae Dr. Sarić organiziraju "Prvi virtuelni sajam i online konferenciju za trudnice i dojilje".

Sudjelovanje je besplatno i održat će se online u petak, 03.04.2020. godine s početkom u 18:00 sati. Govorit će se o zanimljivim i edukativnim temama koje su važne za svaku trudnicu koja se nađe u određenoj stresnoj situaciji.

Cilj događaja jeste pružiti neophodne informacije, te naučiti i pripremiti trudnice i dojilje da se nose sa stresnim periodom.

Foto: PR / Prvi virtuelni sajam i online konferencija za trudnice i dojilje

Tema kojom će početi konferencija je ''Priprema za porod u stresnoj situaciji'', a koju će prezentirati prim.dr.med. Senad Sarić.

Doktor Sarić je u travnju 1998. godine osnovao privatnu specijalističku ordinaciju, koja je prerasla u multidisciplinarnu polikliničku ustanovu ''Arbor vitae Dr. Sarić'' i posjeduje višegodišnje iskustvo u radu sa trudnicama.

Zvanje magistra znanosti stekao je iz reproduktivne medicine ''Korelacija laparotomije i laparoskopije u liječenju tubarnog faktora ženske neplodnosti'', pred komisijom UMC u Sarajevu.

Naredna tema koju će trudnice i dojilje moći slušati je ''Kardiološko-internistički aspekt kod trudnica''. Prezentirat će je dr.med. Grit Kirsten Sarić, specijalista za internu medicinu-subspecijalista kardiolog, iz Poliklinike ''Arbor vitae Dr. Sarić''.

Nakon završenog Medicinskog fakulteta Univerziteta ''Friedrich Schiller'' u Jeni, radila je kao ljekar u univerzitetskoj klinici za kardiologiju i angiologiju, a nakon toga je specializirala iz interne medicine u Saale – Unstrut – Klinik u Naumburgu.

Foto: PR / Prvi virtuelni sajam i online konferencija za trudnice i dojilje

''Anksioznost, stresni događaji i način nošenja sa njima za trudnice i dodjilje'', je tema koju je prezentirati prim.dr. Lamija Duranović-Vinković, specijalista neuropsihijatar, šef Odjela neuropsihijatrije Kantonalne bolnice "Dr. Safet Mujic", Mostar.

Pored ovih tema, bit će prezentirana platforma online sajma na kojoj se nalaze brojne nagradne igre, kao i popusti sponzora i partnera projekta.

Prijaviti se možete putem facebook stranice Roditelj. (https://www.facebook.com/www.roditelj.ba/)

Kopirati
Drag cursor here to close