Psiholog objašnjava

Ovaj rijetki tip muškarca je najbolji materijal za brak

Lifestyle / Obitelj | 16. 09. 2017. u 19:54 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potrebno je puno rada za održavanje dugoročne veze. Američki psiholog i stručnjak za veze dr. John Gottman je tijekom dugogodišnjeg istraživanja pratio 130 tek vjenčanih parova i otkrio da poseban tip muškarca odlično funkcionira u vezama.

Prema Gottmanovoj statistici, 81 posto brakova je osuđeno na propast ako muškarac nije spreman ( barem pokušati ) prilagoditi se ženinim osjećajima i „pasti“ pod njen utjecaj. Muškarac kojemu je to teško te koji mora uvijek biti u pravu i koji ne želi uopće slušati svoju ženu, je najgora moguća varijanta za ravnopravnu, sretnu i dugoročnu vezu, piše miss.24,sata.hr.

Prema Gottmanu, 65 posto svih muškaraca potiče svađu u vezi, umjesto da traži rješenje za probleme. Prema njegovom istraživanju, samo se 35 posto muškaraca pokazalo emocionalno inteligentnima. Psiholog takvo ponašanje objašnjava putem specifičnog odgoja koji počinje u ranom djetinjstvu. S djevojčicama se često priča o osjećajima, uči ih se da se otvoreno suočavaju s problemima te da odmah nakon nekog sukoba razgovaraju.

Tako je većina žena (čak i u nesretnim vezama) spremna se prilagoditi rješenjima koje im partner nudi i njemu se za ljubav promijeniti. Obrnuto je to puno rjeđi slučaj. Muškarci kojima nedostaje emocionalna inteligencija se često odupiru ženskom utjecaju zbog straha da će izgubiti svoju muškost, dok se emocionalno inteligentni muškarci prilagode ženskom svijetu osjećaja iako ih ne razumiju potpuno te su spremni da rade na svom ponašanju i da se ženi za ljubav promijene. Vrlo zanimljiva teorija, što kažeš na nju?!

Kopirati
Drag cursor here to close