BiH

Oslobodi heroja u sebi i pridruži se pokretu za pomoć najranjivijoj djeci i njihovim obiteljima

Pojavom pandemije COVID-19 u ožujku 2020. godine, World Vision BiH je obustavio svoje redovne programske aktivnosti, preusmjeravajući sredstva i ljudske resurse za rad na prevenciji bolesti i njenih posljedica.
Lifestyle / Obitelj | 11. 08. 2020. u 17:12 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U pozadini svega što je World Vision uradio u posljednjih 70 godina u svijetu i u posljednjih 25 godina u BiH, stoje skriveni heroji.

Tko su skriveni heroji?

Oni su ustvari obični ljudi koji su na poteškoće, izazove i nesreće u svojim zajednicama odgovorili humano i hrabro. U BiH su učinili sve u njihovoj moći da otklone posljedice rata, posljedice poplava, posljedice klizišta i prateće efekte koje nesreće imaju na lokalno stanovništvo – od urušavanja infrastrukture, ekonomije i obrazovanja, do psiholoških posljedica koje trauma ostavlja po stanovništvo, a posebno djecu.

Pojavom pandemije COVID-19 u ožujku 2020. godine, World Vision BiH je obustavio svoje redovne programske aktivnosti, preusmjeravajući sredstva i ljudske resurse za rad na prevenciji bolesti i njenih posljedica.

World Vision je mobilizirao svoje kapacitete širom svijeta i počeo da nabavlja zaštitnu opremu, dezinfekciona sredstva, sredstva za higijenu i hranu najugroženijim obiteljima kao i institucijama koje zbrinjavaju najugroženije ili zadovoljavaju njihove potrebe.

Uvremenu kada se suočavamo sa novom vrstom opasnosti, virusom koji izaziva bolest COVID-19, skriveni heroji preprekama rade u korist djece i obitelji u potrebi. Oni su naši uposlenici, volonteri, edukatori, partneri, ali i djeca koja unatoč preprekama dižu glas i zahtijevaju bolje uvjete za odrastanje.

Skriveni heroj je mladi volonter koji, unatoč nepoznanicama, pomaže svojoj zajednici u kriznoj situaciji, lokalna učiteljica koja danonoćno radi da njeni đaci koji nemaju pristup online nastavi dobiju podršku koja im treba, lokalna medicinska sestra koja brižno prati oporavak svojih pacijenata i čiji se osmjeh i podrška pacijentima vide kroz masku koju satima ne skida s lica, dječak koji neumorno pomaže sa zadaćom drugarima koji zaostaju u online nastavi, psiholog u Kutku za majke i bebe prepunog migrantskog centra, imam u lokalnom medžlisu koji pruža podršku i ohrabrenje obiteljima koje su ugrožene novonastalom situacijom i mnogi drugi.

Kopirati
Drag cursor here to close