Dan žena

One prkose predrasudama

Iako je 8. ožujak većina žena je svoj dan proslavlja radno. Među njima je i ovih šest žena koje prkose predrasudama radeći najteže poslove.
Lifestyle / Obitelj | 08. 03. 2020. u 15:16 Bljesak.info
Žene heroji

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je 8. ožujak većina žena je svoj dan proslavlja radno. Među njima je i ovih šest žena koje prkose predrasudama radeći najteže poslove.

Nada Babić (63) već desetljećima radi svakodnevno i po 15 sati na ulici, u vlastitom štandu prodajući voće i povrće. Uspjela je da iškoluje dijete i da zaradi za pristojan život. 

Kroz ruke Lane Tatić (18) prošlo je na desetine automobila. Za razliku od svojih vršnjakinja nema vremena za izlaske i provod. Ona zarađuje novac radeći kao automehaničarka, vozi kamione, bager, radi zidarske poslove i tako zaradi sebi za život jer ne želi da bude kako kaže na teretu svojih roditelja. 

Dajana Zgodić (22) zasukala je rukave kako bi zaradila novac za školovanje ali i pomogla roditeljima. Zarađuje koseći travu. Ona čisti štalu, cijepa drva i voli sve da radi, a vremena kaže ima za sve. 

Monika Macan (28) prkosi predrasudama. Iako joj se mnogi smiju što vozi viljuškar, Monika je uspjela da pokrene svoj vlastiti biznis - bavi se preradom drveta. Nisu joj jasni oni koji po cijeli dan sjede u kafićima i ne žele da rade. 

Tijana Đenadija (30) bavi se poljoprivredom, radi na njivi, u bašti i u štali. U kući je domaćica, a istovremeno i majka dvije djevojčice. Ova mlada žena voli život na selu, sve stiže na vrijeme, a posao je čini zadovoljnom i sretnom.

Hamida Hadžić (44) svojim primjerom kćerkama pokazuje da se rad uvijek isplati. Iako nekad snage ponestane, ali volje nikad - radi u pilani i od toga uzdržava četveročlanu obitelj. 

Kopirati
Drag cursor here to close