Sastanak

Nasilje u obitelji u HBŽ: Ministarstvo provjerilo stanje na terenu

Na kraju radnog sastanka Specijalno izvješće o položaju žrtava nasilja u obitelji u HBŽ predstavio je pomoćnik ombudsmana FBiH u Hercegbosanskoj županiji, Branko Perković.
Lifestyle / Obitelj | 18. 12. 2020. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije u suradnji s Gender Centrom Federacije BiH 17. prosinca 2020. godine u hotelu B&M u Livnu održalo je radni sastanak Koordinacijskog tijela za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji za područje Hercegbosanske županije.

Sastanak je organiziran s ciljem razmatranja stanja na terenu, aktivnosti koordinacijskog tijela i multisektorskih timova, razmjene iskustava i relevantnih informacija vezanih za slučajeve nasilja u obitelji kao i prezentiranja narednih aktivnosti Koordinacijskog tijela.

Resorna ministrica, Vasilija Broćeta pohvalila je rad Koordinacijskog tijela za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji i kazala je kako je ministarstvo prepoznalo aktivnosti i rad Koordinacijskog tijela u donošenju boljeg postupanja u slučajevima nasilja u obitelji uz podršku i želju što uspješnijeg rada ovoga tijela.

Kao podrška radu županijskog koordinacijskog tijela i općinskih multisektorskih timova u preventivnom djelovanju i postupanju u slučajevima nasilja u obitelji, sastanku je nazočila predstavnica Gender Centra FBiH, Fatima Bećirović koja je prezentirala realizirane aktivnosti Gender Centra u 2020. godini i plan aktivnosti za 2021. godinu.

Kazala je da niz planiranih aktivnosti u 2020. godini nisu mogle biti realizirane zbog globalne pandemije korona virusa te istaknula da je plan aktivnosti u sljedećoj godini u svim općinama na području HBŽ, u kojima to nisu, formirati općinske multisektorske timove, rad na preventivnim programima u lokalnim zajednicama i uspostava bolje suradnje za pružanje podrške pomoći žrtvama nasilja u HBŽ.

Na kraju radnog sastanka Specijalno izvješće o položaju žrtava nasilja u obitelji u HBŽ predstavio je pomoćnik ombudsmana FBiH u Hercegbosanskoj županiji, Branko Perković.

Sastanku su uz predstavnike organizatora sudjelovali i predstavnici Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa, Ministarstva financija, Ministarstva MUP-a Hercegbosanske županije, članovi Koordinacijskog tijela za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji i članovi općih multisektorskih timova HBŽ koji su imali priliku razmijeniti iskustva i dobre prakse s terena ali i razgovarati o teškoćama i preprekama u slučajevima nasilja.

Kopirati
Drag cursor here to close