Dobročintelj iz Zadra

Obitelj preminule djevojčice iz Čitluka pronašla čovjeka koji im je pomogao

Valentina Radišić majka djevojčice iz Čitluka tražila je dobročinitelja iz Zadra.
Lifestyle / Obitelj | 29. 01. 2019. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Valentina Radišić, majka djevojčice iz Čitluka koja je prije više od dva tjedna preminula u Općoj bolnici Zadar, zamolila je Radio Zadar za pomoć, kako bi pronašla Zadranina, koji je njoj i suprugu dan nakon najveće životne tragedije pomogao. U utorak ih je spojio Radio Zadar.

 

Roditelji preminule djevojčice zadarskim su ulicama bezuspješno tražili nadležne institucije, kad se pred njima stvorio čovjek velika srca - Ive Buterin koji im je bez razmišljanja ponudio pomoć, piše Radio Zadar.

"Vidio sam kuvertu na kojoj piše Široka ulica i Narodni trg, pogledao sam u lice i vidio sam da nešto nije u redu",ispričao je šjor Ive.

S njima je bio više sati od sanitarne službe, policije, čekao na dokumentaciju. U velikoj boli, roditelji preminule djevojčice nisu razmijenili nikakav kontakt sa svojim dobročiniteljem. "Ja sam puno razmišljao o njima, smatrao sam da sam učinio sve što sam mogao. Ja sam im nudio i više ali oni su bili zahvalni, a u njihovoj boli nisam očekivao ništa više", kaže gospodin Buterin.

Obitelj Radišić pomoć u potrazi za "šjor" Ivom potražila je preko Radio Zadra. Vijest o tome stigla je i do njega. "Uzbuđenje, koje je još uvijek nazočno. Prva stvar koju sam učinio, javio sam se Radio Zadru, dao svoje podatke i svega dvadeset minuta nakon toga javio mi se otac", kaže Ive.

Obitelj se javila i Radio Zadru. "Hvala Vam puno ... upravo smo razgovarali s gospodinom Ivom ... Ne mozete niti zamisliti koliko ste nam pomogli ... plačemo i dragom Bogu zahvaljujemo ... to je naš anđeo ... sve naj najbolje je u tom čovjeku." Nakon prvog kontakta - slijedi ponovni susret shrvane obitelji i njihova dobročinitelja.

Podsjećamo, djevojčica M.R. (rođena 2010.) iz Čitluka preminula je u zadarskoj bolnici nakon što je vozilom hitne pomoći iz Mostara bila hitno upućena prema Zagrebu.

Iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar za Bljesak.info su potvrdili da je djevojčica pregledana u Klinici za infektivne bolesti SKB Mostar 12. siječnja u 20:45 sati. '

'S obzirom na kliničku sliku bolesti i svu učinjenu raspoloživu laboratorijsku i aparaturnu dijagnostičku obradu, procijeni se da je dijete lošeg općeg stanja sa svim parametrima septičnog zbivanja. Najvjerojatnije ishodište su bile vodene kozice komplicirane bakterijskom superinfekcijom kože i mekih čestica. Odmah je započeta specifična antibiotska terapija uz ostalu simptomatsku i potpornu terapiju te je konzultiran i dežurni pedijatar i kirurg. Zbog težine općeg stanja djeteta indicirana je hospitalizacija i daljnji tretman u Jedinici intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti SKB Mostar'', izjavila je tada za Bljesak.info Adrijana Pandža, glasnogovornica SKB Mostar.

''Kako je uslijedilo izrazito pogoršanje disajne funkcije, dijete se zbog potrebe za strojnom ventilacijom premjesti u JIL Odjela za anesteziologiju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar. Potom je uslijedio pokušaj transporta djeteta u veću kliničku ustanovu u Republici Hrvatskoj, radi mogućnosti pružanja bolje potpore u smislu veće šanse za preživljenjem. Nažalost, unatoč poduzetim opsežnim mjerama intenzivnog liječenja, dijete je preminulo'', objasnila nam je glasnogovornika mostarske bolnice. 

Kopirati
Drag cursor here to close