Neočekivano i uzbudljivo

Novi Zeland: Ja ću biti premijerka i mama, a Clarke će biti 'prvi muž' i tata

Trudnoća je "neočekivana ali uzbudljiva" kako za nju tako i za njezina partnera Clarkea Gayforda.
Lifestyle / Obitelj | 19. 01. 2018. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novozelandska premijerka Jacinda Ardern, koja je u listopadu prošle godine došla na čelo vlade, objavila je u petak da čeka prvo dijete.

Rođenje se očekuje u lipnju, objasnila je 37-godišnja Ardern.

Trudnoća je "neočekivana ali uzbudljiva" kako za nju tako i za njezina partnera Clarkea Gayforda.

"Zaista smo oboje sretni. Željeli smo zasnovati obitelj, ali nismo bili sigurni da će do toga doći", rekla je ona u priopćenju.

'A mi smo mislili da je 2017. bila važna godina! Clarke i ja smo zbilja uzbuđeni što će se naš tim u lipnju proširiti s dvije na tri osobe. ... Ja ću biti premijerka i mama, a Clarke će biti 'prvi muž' i tata na porodiljnom', napisala je u objavi na Facebooku uz koju je priložila fotografiju dvije velike i jedne male udice, piše Hina.



Ardern je na vlast došla u listopadu, samo nekoliko mjeseci nakon što je preuzela Laburističku stranku, nošena neviđenim valom simpatija, nazvanih u medijima "Jacindamanija". Čak je uspoređivana s Emmanuelom Macronom i Justinom Trudeauom.

Ardern je dodala da će uzeti šest tjedana porodiljskog dopusta nakon rođenja djeteta, a o tekućim poslovima brinut će se zamjenik premijera Winston Peters, prenosi Jutarnji list.

Bit će "dostupna i na raspolaganju" u svakom trenutku te će preuzeti sve svoje dužnosti po završetku tog dopusta.

Kopirati
Drag cursor here to close