Sindrom slomljenog srca

Nakon 71 godine braka, muž i žena umrli na isti dan

Kada oženjeni parovi ili članovi obitelji umru, nakon smrti voljene osobe, druga smrt se često pripisuje slomljenom srcu
Lifestyle / Obitelj | 16. 07. 2019. u 14:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U doba modernih ljubavnih veza, posebice onih koje nastaju putem interneta, teško je pronaći ljubavnu priču koja će vam otopiti srce i ugrijati dušu.

No, ponekad čujemo za par koji nam daje nadu da prava ljubav još uvijek postoji. Jedna od takvih priča je ona bračnog para DeLaigle. Herbert DeLaigle (94) i Marilyn Frances DeLaigle (88) bili su u braku 71 godinu. No, to nije sve. Taj je par umro samo s 12 sati razmaka u istom danu.

Njihova je priča započela prije skoro 72 godine u jednom kafiću.

"Frances je radila u malom kafiću", kazao je to njen suprug Herbert u jednom intervjuu 2018. godine.

"Stalno sam je viđao kako ulazi i izlazi, ulazi i izlazi, a oči su mi bile uprte u nju. A onda sam napokon ustao i pitao je hoće li nekada izaći sa mnom."

Na prvom spoju bili su u kinu, godinu dana kasnije, Herbert ju je zaprosio.

Prema osmrtnici, Marilyn DeLaigle provela je šest godina u Njemačkoj sa svojim suprugom koji je bio u vojsci tijekom Drugog svjetskog rata. Herbert DeLaigle je služio i u Koreji i Vijetnamu te se povukao iz vojske nakon 22 godine službe, prema njegovoj osmrtnici, piše RTL

Iza ovog para ostalo je šestero djece, 16 unučadi i 25 praunučadi, kao i 3 šukununuka.

Kada oženjeni parovi ili članovi obitelji umru, nakon smrti voljene osobe, druga smrt se često pripisuje - slomljenom srcu.

"Sindrom slomljenog srca je kada netko sazna šokantne vijesti, obično strašne vijesti, i tada se događa masovno oslobađanje tih hormona stresa koji se oslobađaju u krvotok, a srce je tada bombardirano tim hormonima", kazao je psihijatar dr. Matthew Lorber.

Teški emocionalni šok može uzrokovati naglo slabljenje srca, što može oponašati srčani udar, piše CNN.

Kopirati
Drag cursor here to close