Melanie Käpple

Nakit od majčina mlijeka

Melanie Kaepple, dizajnerica nakita iz njemačkog grada Duisburga izrađuje privjeske i narukvice koristeći pritom pravo majčino mlijeko.
Lifestyle / Obitelj | 09. 08. 2019. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada je posrijedi jestiva odjeća, vjerojatno nitko dosad nije uspio više šokirati javnost od Lady Gage koja je svojedobno odjenula bizarnu haljinu od sirova mesa. No jedna Njemica odlučila je početi proizvoditi nakit od - majčina mlijeka.

Melanie Käpple, dizajnerica nakita iz njemačkog grada Duisburga izrađuje privjeske i narukvice koristeći pritom pravo majčino mlijeko.

Kaže da je na zamisao o izradi takozvanih "mliječnih dragulja" došla kad je pomislila da bi majkama moglo biti drago da se prisjete posebnog razdoblja u svojem životu, razdoblja dojenja.

"Zato sam se odlučila na izradu prekrasnog i vrlo individualnog nakita", rekla je za dpa.

Sve zainteresirane žene dizajnerici mogu poslati manju količinu mlijeka koje Kaepple potom suši i miješa sa smolom i ostalim materijalima za stvrdnjavanje.

No Käpple je odlučila otići i korak dalje.

Osim majčina mlijeka u izradi nakita, u skladu sa željama koristi i pramen djetetove kose ili dijelove pupčane vrpce.

Premda je zamisao njemačke dizajnerice na prvi pogled prilično bizarna, u Njemačkoj za nakit postoji toliko zanimanje da Kaepple svakog novog kupca bira - izvlačenjem imena 'iz šešira'.

Mišljenja o "majčinim draguljima" na društvenim su mrežama podijeljena. Dio korisnika ideju smatra "odvratnom i neukusnom", a drugi misle kako ona stigmatizira majke koje su odlučile ne dojiti svoju novorođenčad.

 

Kopirati
Drag cursor here to close