SPKD

Mostarska Prosvjeta humanitarnim akcijama obilježila Vaskrs

Lifestyle / Obitelj | 19. 04. 2017. u 09:40 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) Prosvjeta iz Mostara protekle je vaskrsne dane provela u humanitarnim akcijama i druženju s mladim štićenicima centra Los Rosales, Egipatskog sela i Nazareta, priopćeno je u srijedu iz tog društva.

Umjesto održavanja Vaskrsnog prijema, mostarska Prosvjeta je uplatila sredstva u fond za liječenje teško oboljele trogodišnje djevojčice Sofije Mičević iz Banja Luke. Sredstva su joj potrebna za nastavak liječenja kroz skupi medicinski tretman u Americi.

Članovi Prosvjete su korpama punim obojanih jaja i slatkiša obradovali mališane u Los Rosalesu, Egipatskom selu i Nazaretu gdje su se družili sa štićenicima, a upriličeni su i prigodni programi. U Los Rosalesu, su sudionice Šantićevog festivala djece pjesnika - Lubna Ćurić i Hana Dizdarević čitale svoju poeziju, dok su im mladi štićenici centra uzvratili recitacijama i pjesmom.

''Sretan sam što smo bogatstvo Vaskrsa podijelili s mladim ljudima te bili dio humanitarne akcije za spas male Sofije. Naš osnovni cilj za ovaj praznik bio je podariti osmjeh, lijepu riječ i pomoć onima kojima je to potrebno. A osmjesi mladi ljudi iz Los Rosalesa, Egipatskog sela i Nazareta nama daju snagu i energiju za daljnji uspješan rad'', rekao je generalni tajnik SPKD Prosvjeta Mostar Goran Kosanić.

SPKD Prosvjeta je i ove godine, zahvaljujući ''Misiji bez granica'', obišla ugrožene obitelji na širem području Mostara i uručila pakete pomoći kako bi vaskrsna trpeza bila što bogatija.

Kopirati
Drag cursor here to close