Bravo za vrtić

Ljubuški: Vrtić radi duže, a boravak trećeg djeteta je besplatan

Jedna od novosti je i da će od 1. rujna biti produženo radno vrijeme vrtića u Ljubuškom.
Lifestyle / Obitelj | 22. 08. 2018. u 15:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od odluka Općinskog vijeća Ljubuški, koja je usvojena, je i promjena cijena u Dječjem vrtiću prema kojoj će popust za drugo dijete biti 30%, dok će usluga za treće dijete i svako sljedeće biti besplatna. Osim niže cijene vrtića iz Javne ustanove “Dječji vrtić Ljubuški” priopćili su roditeljima još niz olakšica ukoliko planiraju upisati svoju djecu u spomenuti vrtić, piše Ljportal.com.

Jedna od novosti je i da će od 1. rujna biti produženo radno vrijeme. Promjenom radnog vremena vrtića smanjit će se neusklađenost između poslovnog života i stvarnog života obitelji, piše Ljubuški portal.

„Radno vrijeme vrtića je do 17 sati, a sada ćemo ga produžiti do 19 sati te planiramo do kraja ove godine produžiti vrijeme boravka djece do 21 sat. Potreba za poslijepodnevnim radom vrtića rezultat je trendova suvremenog obiteljskog života i novo radno vrijeme će dobro doći obiteljima gdje oba roditelja rade i nemaju mogućnosti koristiti baka servis. Radujem me i činjenica što to dovodi i do novih radna mjesta. S time, da planiramo otvoriti i podružnicu u Vitini, a nije isključeno ni da ćemo po drugim mjestima otvarati manje podružnice koje će služiti ljudima na rubnim dijelovima općine kojima je daleko i kojima se tako omogućuje da im djeca borave u jednoj ili dvije skupine , a to će ovisiti o prostoru i interesu roditelja“, kazao je ravnatelj Viktor Grbavac za Ljubuški portal.

Kopirati
Drag cursor here to close