Potpuno besplatno

Ljubuški: Edukacijsko-rehabilitacijski centar će dobiti prve korisnike

Sljedeći tjedan Edukacijsko-rehabilitacijski centar konačno će dobiti i prve korisnike.
Lifestyle / Obitelj | 17. 10. 2017. u 08:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ljubuškoj Javnoj ustanovi Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju od ponedjeljka do petka traju Dani otvorenih vrata. Budući korisnici uoči službenog početka rada centra na ovaj način mogu se upoznati s osobljem i uslugama koje će pružati, piše Federalna.ba.

Mjesec dana prošlo je od svečanog otvaranja Edukacijsko-rehabilitacijskog centra. Sljedeći tjedan konačno će dobiti i prve korisnike. S njima će u ovim prostorijama raditi stručno osoblje – logoped, fizioterapeut i defektolog... 

"Već desetak roditelja je iskazalo interes za rad, a tek je ponedjeljak. Bit će tu puno zainteresiranih korisnika kroz ovaj tjedan i onda ćemo na osnovu tabelarnog prikaza individualnih potreba kroz rad s logopedom, fizioterapeutom i defektologom definirati satnice za svako dijete i nakon toga u popodnevnom djelu ćemo imati radionice, tako da djeca mogu dobiti i individualnu i grupnu terapiju", navodi Marija Kikaš, voditeljica JU Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe sa poteškoćama u razvoju.

Centar površine 500 metara četvornih itekako može odgovoriti potrebama, no može se i nadograditi. Uz postojeće prostorije za individualnu i grupnu terapiju nadaju se u centru da će iznaći sredstva i za rehabilitacijski bazen.

"U ovom centru radit ću većinom individualne terapije s djecom. Naravno, to ovisi o obavljenoj procjeni koju provedem s određenim djetetom, izrađuje se program, izradim ciljeve i s obzirom na ciljeve koje postavim, odrađujem određeni program", pojašnjava Lucija Miškić, magistrica edukacijske rehabilitacije.

Investicija vrijedna 800.000 maraka neće biti namijenjena samo djeci već i mladima i odraslima s poteškoćama u razvoju.

Zanimanje je već veliko. No, to i ne čudi jer roditelji godinama čekaju da u svom gradu imaju kvalitetnu usluga za svoju djecu. Važno je naglasiti - besplatnu.

Kopirati
Drag cursor here to close