50 godina braka

Ljubuški: Bračni par Pavlović proslavio zlatni pir

Bio je to za njih vrlo emotivan trenutak jer su u istoj crkvi prije 50 godina rekli sudbonosno - da!
Lifestyle / Obitelj | 02. 01. 2018. u 15:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U obitelji Pavlović iz Ljubuškog bilo je veliko slavlje. Supružnici Ivan i Ivanka Pavlović proslavili su zlatni pir - 50 godina braka.

Na okupu je bila cijela njihova obitelj, rodbina i prijatelji te su podijelili s njima radost i veselje u iznimno toplom, spontanom i srdačnom ozračju. Počelo je u njihovu rodnom selu i istoimenoj župi Studenci, gdje su u župnoj crkvi, koja je i biskupijsko svetište Srca Isusova, sudjelovali na svečanoj misi koju je predvodio don Ante Pavlović, u koncelebraciji studenačkog župnika don Ivana Štironje i don Ilije Petkovića, piše Večernji list.

Bio je to za njih vrlo emotivan trenutak jer su u istoj crkvi prije 50 godina rekli sudbonosno - da! Nakon mise i čestitki otišli su u hotel Hum u Ljubuškom, gdje je upriličena svečana večera te veliko i lijepo slavlje. Opušteno i veselo, uz živu glazbu, slavljenici su rezali tortu, a gospođa Ivanka je simbolično, kao mlada, predala buket svojoj kumi Veselki Medić, koja će sa svojim suprugom Mladenom uskoro također proslaviti bračnu obljetnicu.

Vjenčali su se 29. prosinca 1967., a vjenčao ih je don Tomislav Majić, trenutačno župnik u ljubuškoj župi Grljevići. Imaju troje djece - Draženku, Anitu i Dražena te šestero unučadi. Ivan je po zanimanju sveučilišni profesor matematike, predavao je u ljubuškoj Gimnaziji, a potom na Sveučilištu u Mostaru, odakle je u mirovinu otišao kao profesor u trajnom zvanju.

No, ne miruje - posvetio se uzgoju maslina i smilja. Ivanka je inženjerka agronomije i eneologinja laborantica, cijeli radni vijek provela je u Vinariji Ljubuški, a nakon umirovljenja otvorila je privatni laboratorij za vino u kojem, kao i u Vinariji, predano, stručno i s ljubavlju radi.

Kopirati
Drag cursor here to close