Dom mladih

Lino-Fest 2018 ispunio sva očekivanja mališana

Stručni žiri, u sastavu Hrvoje Hitrec, Minja Subota, Minka Muftić i Marijo Pejić, dodijelio je nagrade za najbolje tekst, scenski nastup i interpretaciju.
Lifestyle / Obitelj | 13. 05. 2018. u 14:15 Bljesak.info
Kopirati

16. festival dječje pjesme ''Lino-fest 2018'' održan je u subotu u prepunoj dvorani 'Doma mladih' u Sarajevu, a tema ovogodišnjeg Festivala je bila ''Učimo o Europi''.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U natjecateljskom dijelu festivala nastupili su mališani iz Mrkonjić Grada, Podgorice, Sombora, Zagreba, Goražda, Perasta, Beograda, Mostara, Banja Luke, Nikšića, Niša, Novog Sada, Požege, Sarajeva i Kikinde, izvodeći skladbe eminentnih autora, priopćeno je.

Stručni žiri, u sastavu Hrvoje Hitrec, Minja Subota, Minka Muftić i Marijo Pejić, dodijelio je nagrade za najbolje tekst, scenski nastup i interpretaciju.

Nagradu za najbolji tekst dobila je autorica Maja Rogić za pjesmu ''Bijela ptica'', koju je izvela Leona Pilipić iz Zagreba, a najbolji scenski nastup izvela je vokalno-plesna skupina ''B-STARS'' iz Mostara, koja je izvela pjesmu ''Zapleši s nama''.

Za najbolju interpretaciju nagrađena je Darija Vračević iz Beograda, koja je interpretirala pjesmu ''Ove zvezde smo ti i ja''. Treća nagrada stručnog žirija dodijeljena je Neveni Mrvaljević iz Podgorice, za pjesmu ''U ritmu ljubavi'', a druga nagrada stručnog žirija Deniz Hodžić iz Sarajeva za pjesmu ''Planeta dječja''. Prva nagrada stručnog žirija pripala je Dini i Paoli Španić iz Zagreba za pjesmu ''Crno bijela ljubavna priča'', čija je autorica Maja Rogić, stoji u priopćenju.

Programsko vijeće Udruge ''Libertas'', koja je kreativni producent Festivala ''Lino-Fest'', dodijelio je specijalno priznanje zagrebačkom književniku, TV scenaristu i autoru romana i TV serije 'Smogovci' Hrvoju Hitrecu za doprinos razvoju, profiliranju i znanstveno-metodičkoj afirmaciji dječje književnosti te razvoju izvrsnosti serijskih i pojedinačnih televizijskih djela namijenjenih djeci i mladima. Specijalno priznanje dodijeljeno je i Mladenu Jeličiću-Troki za doprinos razvoju izvrsnosti serijskih i pojedinačnih televizijskih djela te glazbeno-scenskih manifestacija namijenjenih djeci i mladima.

Predsjednica Organizacijskog odbora Međunarodnog dječjeg festivala ''Čarobna frula'' iz Zagreba Mirela Gašpert Bertić dodijelila je autoru  Festivala ''Lino-Fest'' Mariju Pejiću priznanje za visoke estetske vrijednosti, originalni autorski koncept i doprinos razvoju međunarodne kulturne suradnje u oblastima glazbene i scenske umjetnosti za djecu, priopćeno je.

U revijalnom programu nastupili su zbor ''Palčići'' pod vodstvom Slavka Olujića, zbor ''Princess krofne'' pod vodstvom Zlatana Bostandžića, dječja vokalna solistica Ana Bertić iz Zagreba, legendarni Minja Subota te plesna skupina ''Bellarte'', koja je izvela kratku plesnu performansu posvećenu popularnoj TV seriji za djecu i mlade 'Smogovci', koja je 1980-ih godina snimljena prema istoimenom romanu poznatog zagrebačkog književnika Hrvoja Hitreca, koji je bio gost ovogodišnjeg festivala.

Festival ''Lino-Fest'' organiziran je u kreativnoj produkciji Udruge za promociju i kulturne djelatnosti ''Libertas'' Sarajevo, a izvršni organizator festivala je Udruga ''Facultas za prosperitet mladih'', uz pokroviteljstvo tvrtke ''Podravka'', navode organizatori.

Autor festivala i ovogodišnji scenarist bio je Marijo Pejić, a scenograf i režiser Adnan Đindo. Koreografiju je osmislila Dajana Popović. PR i članica Direkcije Festivala bila je Ivana Krstanović, a tehnički direktor Željko Gudelj. Voditelji Festivala bili su glumci Elmir Krivalić i Olivera Blažević.

Kopirati