Poklon Addiko banke

Konjic: Djeca sa poremećajima iz autističnog spektra dobila GPS satove

Addiko banke u Bosni i Hercegovini, zajedno sa Udruženjima koja se bave poremećajima iz autističnog spektra, se zalažu za sustavno rješavanje ovog problema
Lifestyle / Obitelj | 24. 07. 2019. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Addiko banke u Konjicu su uručili četiri GPS narukvice korisnicima Udruženja "i" koje okuplja roditelje, djecu i omladinu sa cerebralnom paralizom i ostalim poteškoćama u razvoju.

Podjela GPS narukvica u Konjicu, predstavlja nastavak implementacije projekta Addiko banke koji za cilj ima olakšati svakodnevni život djeci s poteškoćama u razvoju kao i njihovim roditeljima, ali i omogućiti da što više djece dobije GPS narukvice, priopćeno je iz banke. 

"Trudimo se uočiti probleme u svojoj lokalnoj zajednici i dati svoj doprinos rješavanju tih problema. U manjim gradovima i ruralnim sredinama opasnost da mališani sa poteškoćama u razvoju odlutaju i izgube je velika. Cilj nam je da ovim GPS narukvicama zaštitimo što je moguće više mališana", rekla je voditeljica poslovnice Addiko Bank dd Sarajevo u Konjicu,
Đenita Macić.

"Značaj ovog projekta za našu djecu je nemjerljiv. Iako smo uvijek na oprezu i želimo svoju djecu zaštiti od bilo kakvih opasnosti, nemoguće je u svakom trenutku dana znati da su na sigurnom i da nisu sami i uplašeni na nepoznatom mjestu. Upravo zato ćemo zbog ovih narukvica voditi mirniji život, uvjereni u sigurnost svoje djece. Neizmjerno smo zahvalni Addiko banci za prepoznavanje važnosti ovog problema, te donaciju koja sigurno može spasiti život", rekao je predsjednik Udruženja "i" Konjic, Amir Nuhić.

Addiko banke u Bosni i Hercegovini, zajedno sa Udruženjima koja se bave poremećajima iz autističnog spektra, se zalažu za sustavno rješavanje ovog problema. GPS narukvice bi trebale biti kategorizirane kao ortopedsko pomagalo za djecu sa poremećajem iz autističnog spektra, čime bi se sustavno riješio problem financiranja GPS narukvica, a roditeljima ove djece barem malo olakšala svakodnevna borba.

U okviru ovog projekta, navode, Addiko banka planira uručiti narukvice mališanima iz više gradova. 

Kopirati
Drag cursor here to close