Obnova demografske slike

Jednokratna novčana pomoć za novorođenčad u HBŽ-u

Mjere Vlade trebale bi ublažiti problem s kojim se suočava cijela zemlja pa tako i Hercegbosanska županija, a to je iseljavanje stanovništva.
Lifestyle / Obitelj | 06. 09. 2018. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svako dijete do 15 godina starosti u Hercegbosanskoj županiji ima mjesečnu naknadu od 30 KM, a predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Jozić najavio da će njegova vlada uskoro donijeti novu mjeru koja se odnosi na obnovu demografske slike, a to je jednokratka novčana pomoć za opremanje novorođenog djeteta.

Navedene mjere trebale bi ublažiti problem s kojim se suočava cijela zemlja pa tako i Hercegbosanska županija, a to je iseljavanje stanovništva.

Jozić je na čelu Vlade HBŽ-a tek nešto više od godinu dana, a prilikom stupanja na dužnost istaknuo je kako će program njegove Vlade biti gospodarstvo i samo gospodarstvo.

''Kroz proteklu godinu uporno smo govorili o gospodarstvu i održavali sastanke s gospodarstvenicima. Sjedili smo zajedno i govorili ono što mi želimo kao Vlada, a s druge strane smo slušali što traže gospodarstvenici da bi na kraju došli do zajedničkog dogovora i rješenja. Ono što smo obećavali realizirali smo kroz proračun za 2018. godinu, a to su dvije mjere: uvođenje dječjeg doplatka i subvencioniranje kamata za investicijska ulaganja na području naše županije'', kazao je predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Jozić u političkom magazinu ''Argumenti'' na Našoj TV.

Na poručju HBŽ-a nalazi se nekoliko zdravstvenih ustanova uključujući i županijsku bolnicu u Livnu. Vlada svake godine izdvaja značajna sredstva kako bi pomogla njihov rad.

''Prošle godine za županijsku bolnicu izdvojili smo 500.000 KM za nabavku suvremenog vozila hitne pomoći, zatim aparate za hemodijalizu, respiratore te opremanje operacijske dvorane. Ove godine predviđeno je milijun maraka za zdravstvene ustanove tako da Vlada redovno vodi brigu i o županijskoj bolnici i o domovima zdravlja. Ono što bih posebno istaknuo je problem koji smo naslijedili od proteklih 10-15 godina, a to su dugovanja koja pokušavamo sanirati'', istaknuo je Jozić.

Video: Snimka političkog magazina 
Kopirati
Drag cursor here to close