Modne kombinacije

Je li skuplje odijevati dječaka ili djevojčicu?

Majke djevojčica će vjerojatno svoje bebe odijevati u razne modne kombinacije s dodacima mašnica, tila, raznih printeva i sl, a za dječake su "rezervirane frajerske" kombinacije.
Lifestyle / Obitelj | 06. 03. 2018. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako pitate većinu roditelja, vjerojatno bi  vam odgovorili kako bi svojoj djeci priuštili -sve! Ipak, novopečeni roditelji troše znatno više novaca na opremu i odjeću za bebe nego je to zaista potrebno. I ne treba to suditi, samo jednom prvi put postajemo roditelji i tu svoju ulogu želimo odraditi i više nego savršeno.

Majke djevojčica će vjerojatno svoje bebe odijevati u razne modne kombinacije s dodacima mašnica, tila, raznih printeva i sl, a za dječake su "rezervirane frajerske" kombinacije. 

Bilo kako bilo, riječ je o mogućnostima i ukusima roditelja. Ipak, koliko će platiti roditelji za sličan odjevan predmet za dječaka ili djevojčicu, ispitali su na portalu za  roditelje ChannelMum.com.

Uvidom u cijene, utvrđeno je da su odjeća i igračke za djevojčice skuplje u usporedbi s onima za dječake.  Dvije trećine roditelja primijetilo je razliku u cijenama u odnosu na proizvode za djevojčice ili dječake, a ta razlika se uočava na proizvodima za djecu već od prve godine života. Istraživanje je pokazalo da je primjerice, jakna za djevojčice starosti šest godina skuplja i do tridesetak kuna u istoj trgovini u odnosu na jaknu za dječake iste dobi, piše Večernji list.

Donje rublje, primjerice gaćice, za djevojčice su u prosjeku i duplo skuplje nego za dječake. Ipak,neke su stvari jeftinije za djevojčice, poput cipelica i jeansa, primjerice.

 Čak 85 posto roditelja smatra kako za djevojčicu moraju izdvajati više novaca nego za dječake, osim razlike u cijeni za određene odjevne predmete, djevojčicama se kupuju i razni modni dodaci, ukrasi za kosu, kopčice, trakice i sl.

Kopirati
Drag cursor here to close