Potpora parovima

Istočna Hercegovina: Sve više općina financijski podržava izvantjelesnu oplodnju

Parovi u Istočnoj Hercegovini će dobiti financijsku pomoć za postupke izvantjelesne oplodnje.
Lifestyle / Obitelj | 18. 10. 2017. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje obitelji s problemom steriliteta “Bebe” iz Trebinja dobilo je obećanje rukovodstava općina Ljubinje, Gacko i Berkovići da će ubuduće financijski pomagati svojim sugrađanima u postupcima izvantjelesne oplodnje.

Ovim obiteljima od ranije pomažu grad Trebinje i općine Bileća i Nevesinje.

Predsjednik Udruženja Snežana Misita rekla je Srni da su do sada pomoć imali od grada Trebinje, koji u potpunosti financira jedan postupak izvantjelesne oplodnje, te iz Fonda solidarnosti izdvaja znatna sredstva za ovu namjenu.

Ona je napomenula da i općine Bileća i Nevesinje pomažu u liječenju bračnih parova koji imaju problem sa sterilitetom.

Misita je istaknula da je Udruženje od načelnika Ljubinja Darka Krunića dobilo obećanje da će općina, u skladu sa mogućnostima, u narednoj godini izdvojiti sredstva za pomoć porodicama sa problemom steriliteta iz ove lokalne zajednice, piše Srna.

''Financijsku pomoć svojim sugrađanima da se ostvare kao roditelji obećalo je i rukovodstvo općine Gacko'', rekla je Misita i dodala da je rukovodstvo ove općine prilikom nedavnog susreta predstavnike Udruženja upoznalo da pomaže svima koji podnesu zahtjev za pomoć, uz adekvatnu medicinsku dokumentaciju.

Udruženje “Bebe” dogovorilo je suradnju i sa općinom Berkovići, čiji je načelnik Nenad Abramović obećao da će u proračun za sljedeću godinu planirati sredstva za pomoć porodicama sa područja ove općine koje imaju problem sa sterilitetom.

''Pomozimo svim obiteljima koje žele djecu, a ne mogu to da ostvare prirodnim putem, pa će nas svakim danom biti više'', poručili su iz Udruženja.

Povodom Nedjelje djeteta, predstavnici Udruženja “Bebe” posjetili su sve općine istočne Hercegovine i tom prilikom uručili zahvalnice gradu Trebinju i općinama Bileća i Nevesinje koje su proteklih godina financijski pomagale svojim sugrađanima u postupcima izvantjelesne oplodnje.

Kopirati
Drag cursor here to close