Dom fra Mladen Hrkać

Humanitarna udruga ''fra Mladen Hrkać'' u Zagrebu gradi dom za više od 200 korisnika

Lifestyle / Obitelj | 17. 05. 2017. u 14:30 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Humanitarna udruga "fra Mladen Hrkać" i Ured za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj predstavili su početak projekta izgradnje objekta "Dom fra Mladen Hrkać" koji će biti izgrađen u zagrebačkom naselju Dubrava.

Dom će istovremeno moći primiti čak 220 korisnika - oboljelih i njihovih obitelji iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a koji u Zagreb dolaze na liječenje.

Izgradnja doma će se financirati kroz donacije, brojne dobrotvorne aktivnosti, europske fondove i osnivanje zaklade, a otvaranje ove humanitarne ustanove očekuje se u lipnju 2021. godine, priopćili su iz Udruge 'fra Mladen Hrkać'.

Svoju potporu projektu i radu Udruge dali su izaslanik hrvatske predsjednice Ante Deur, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Drago Prgomet, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih i europskih poslova Joseph Gene Petrić, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, kao i državni tajnici, pročelnici gradskih ureda i pomoćnici ministara, veleposlanici i predstavnici stranih zemalja u Hrvatskoj, te drugi predstavnici gradskih, državnih i zdravstvenih institucija, organizacija i zavoda.

"Ovo je mali projekt u usporedbi s veličinom čovjeka kakav je bio fra Mladen, a ovo moramo i želimo napraviti u njegovo ime. Hrvati u Bosni i Hercegovini se ne bi uspjeli održati bez fratara i ovo je jedan od načina kako ćemo im se odužiti. Obećavam da ćemo u naredne tri godine s udrugom 'fra Mladen Hrkać' sagraditi ovaj dom, koji će pružiti pomoć i utjehu mnogima", istaknuo je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

"Dom fra Mladen Hrkać" sadržavat će 55 smještajnih jedinica različitih karaktera, a istovremeno će moći ponuditi smještaj i skrb za čak 220 osoba, uključujući smještajne jedinice za osobe s invaliditetom, kao i za one kojima je potrebna izolacija i karantena.

Glavni način financiranja izgradnje ovog humanitarnog objekta bit će upravo zaklada fra Mladen Hrkać, čije je osnivanje pri samom završetku, a čija će osnovna namjena biti izgradnja, opremanje i održavanje objekta.

"Ideja, provedba i u konačnici realizacija projekta gradnje doma kruna je dosadašnjeg rada Udruge te ispunjenje svih želja i snova osnivača i članova Udruge. Na ovaj način moći ćemo pružiti sveobuhvatnu podršku i pomoć onima kojima je to najpotrebnije, oboljelima i njihovim obiteljima", kazao je predsjednik Udruge 'fra Mladen Hrkać' Ivan Soldo.

Zahvalio je partnerima, prijateljima i volonterima, bez kojih, kako je kazao, rad Udruge ne bi bio moguć.

"Možemo i moramo pružiti još snažniju podršku osobama u njihovim najtežim trenucima, svatko može doprinijeti na različite načine - donacijom, svojim vremenom, utješnom riječju oboljelom. I zato, nastavimo pomagati zajedno", kazao je Soldo, ukazavši na potrebu za uključenjem i odgovornost svakog ponaosob, navodi se mu priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close