Poštivanje svakoga ljudskog života

'Hod za život' u Zagrebu, Splitu i Rijeci

U Zagrebu, Splitu i Rijeci više tisuća osoba sudjelovalo je u "Hodu za život" čiji je cilj skrenuti pozornosti na poštivanje svakoga ljudskog života – od začeća
Lifestyle / Obitelj | 19. 05. 2018. u 13:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Zagrebu, Splitu i Rijeci više tisuća osoba sudjelovalo je u "Hodu za život" čiji je cilj, kako su istaknuli organizatori Građanska inicijativa "Hod za život, obitelj i Hrvatsku", skrenuti pozornosti na poštivanje svakoga ljudskog života – od začeća do prirodne smrti.

"Naš život počinje začećem i sva naša ljudska prava temelje se na tome - da nas puste da živimo. Treba prebaciti raspravu na ono što je najbitnije, a to je da li je ono što žena nosi u svom trbuhu dijete ili ne. Meni je to najvažnije ", rekla je čelnica Udruge "U ime obitelji" Željka Markić.

Foto: Anadolija / Hod za život u Splitu

Za vrijeme održavanja manifestacije zagrebačka policija privela je sedam osoba koje su Ilici, u jednom trenutku, zapriječile put sudionicima "Hoda za život", a prema procjeni policije u povorci je bilo oko 10.000 ljudi, javila je Hina.

Foto: Anadolija / Hod za život u Splitu

Saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović izjavio je kako sudjeluje u "Hodu za život" jer poštuje svačiji život i jer se radi o manifestaciji građanskog aktivizma u najboljem smislu riječi.

Upitan o skorom donošenju Zakon o pobačaju, odgovori kako je moralna panika koja se širi u vezi s tim zakonom potpuno neutemeljena.

"Siguran sam da se u hrvatskom javnom životu i politici može postići suglasnost i o tome pitanju ako se lišimo sektaštva i bilo koje ideološke uskogrudnosti", dodao je Hasanbegović.

Osim u Zagrebu, gdje se održavao treći put, "Hod za život" istodobno se, po drugi put održava i u Splitu, a prvi puta se ove godine priključila i Rijeka.

U Rijeci se, u organizaciji inicijative "Građanke i građani Rijeke" održava (kontra)skup "Hod za slobodu" u znak protivljenja jačanju konzervativizma i pokušajima ograničavanju prava manjina.

Kopirati
Drag cursor here to close