Slavko i Darinka

Hercegovački par proslavio 60 godina braka: Potomci su najveće bogatstvo

I u tim najtežim trenucima im je pomogla obiteljska sloga, pa danas žive zadovoljnim životom, u kome im je u posjeti gotovo svaki drugi dan netko od njihove djece, snaha, zetova, unučadi i praunučadi.
Lifestyle / Obitelj | 27. 01. 2018. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Nezavisne novine / Slavko i Darinka

Djed Slavko (87) i baka Darinka (86) Bokić iz ljubinjskog sela Krtinja proslavljaju na Savindan 60 godina zajedničkog života, koji su, u stvari, započeli na Jovanjdan 1958. godine, a vjenčali se sedam dana kasnije.

"Doveli su me s prosidbe, jer mi je na nepunu godinu prije umro otac, pa smo još bili u žalosti, a onda smo se do tjedan dana vjenčali i u sreći i slozi proveli sve ove godine", prisjeća se Darinka.

Slavko kaže da je sloga, u stvari, recept za dug život, u kome su se Bokići borili s različitim nedaćama, ali se sve riješilo samo međusobnim razumijevanjem, kojim je ispunjena njihova kuća, pišu Nezavisne novine.

"Izrodili smo pet sinova i dvije kćeri, koje smo poštenim radom i trudom izveli na put, ali smo imali i nesreću da izgubimo dva sina. Jedan je stradao u Specijalnoj jedinici u proteklom ratu i nije bio oženjen. Drugi je poslije rata poginuo na građevini, ali nam od njega, hvala Bogu, ostadoše unuk, unuka i nevjesta", uzdahnu djed Slavko, pokazujući fotografiju sinova koja visi uokvirena na zidu.

I u tim najtežim trenucima im je pomogla obiteljska sloga, pa danas žive zadovoljnim životom, u kome im je u posjeti gotovo svaki drugi dan netko od njihove djece, snaha, zetova, unučadi i praunučadi.

"Imamo jedanaestoro unučadi i troje praunučadi, koje nam je podarila unuka, kćerka od najstarijeg sina, ali je on nedavno oženio i sina, pa i od njega očekujemo još jedno praunuče. Sad imamo pet nevjesta, četiri od sinova i jednu od unuka, i tri zeta, dva od kćeri i jednog od unuke", dodaje ponosno Slavko.

Baka Darinka kaže da se broj ukućana množi u sretnim kućama, pa i ona sama potiče iz brojne obitelji Mitrušića, u kojoj je bilo šest sestara i dva brata, a kod Bokića su tada bili četiri brata i tri sestre.

Prisjeća se da joj je kod Bokića uvijek bilo lijepo, da su je, kada se udala, primili kao kćer, a da bi sa svekrvom pila kavu i pušila, što u ona stara vremena po hercegovačkim selima nije bila uobičajena stvar.

Slavko i Darinka na Savindan, pripremaju dijamantni pir, na kome će, kako u šali rekoše, prebrojati sve svoje blago, jer će im se okupiti njihovi brojni potomci.

 

Kopirati
Drag cursor here to close