Nek' je živ i zdrav

HBŽ je svoju ovogodišnju bebu ipak dobila

Naime, pojedini mediji objavili su vijest kako se još uvijek čeka prvo ovogodišnje novorođenče u Hercegbosanskoj županiji.
Lifestyle / Obitelj | 07. 01. 2020. u 11:55 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Prva beba u livanjskoj bolnici rođena je 3. siječnja 2020. godine u 23.10 sati. Riječ je o dječaku. Do današnjeg dana, 7. siječnja u ovoj bolnici rođene su četiri bebe i sve porodilje dolaze iz Livna'', rečeno je za Bljesak.info iz odjela za ženske bolesti i porode Županijske bolnice  dr. Mihovil Sučić u Livnu.

Naime, pojedini mediji objavili su vijest kako se još uvijek čeka prvo ovogodišnje novorođenče u Hercegbosanskoj županiji.

Iz odjela za ženske bolesti i porode ove bolnice pak ističu kako u ovome nema ništa spektakularno, radi se samo o neprovjerenim informacija pojedinih medija.

''U livanjskom porodilištu već nekoliko zadnji godina isti je intenzitet poroda. Nema ništa spektakularno u ovome. Pojedini mediji jednostavno izmišljaju. I prošle godina je prva beba rođena 3. siječnja'', kazali su.

Ističu kako je u usporedbi s devedesetim godinama, kada je bilo više od tisuću poroda, broj poroda drastično smanjen, ali zadnjih godina se ne mijenja značajno.  

Naime, u  2019. godini u livanjskoj bolnici obavljena su 323 poroda, u 2018. godini obavljeno ih je 334, dok je u 2017. godini obavljeno 329 poroda.

 

Kopirati
Drag cursor here to close