Odredba zakona

Gradonačelnik ubuduće na vjenčanjima

Prisutnost vijećnika vjenčanjima u Trebinju ima dugu tradiciju, koja je ukinuta prije dvadesetak godina.
Lifestyle / Obitelj | 15. 02. 2018. u 17:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović zatražio je na današnjoj sjednici gradskog parlamenta, na prijedlog neovisnog vijećnika Milke Butulije, da se ubuduće primjenjuje odredba Obiteljskog zakona RS iz 2014. godine, po kojoj gradonačelnik ili izabrani vijećnik mora prisustvovati zaključivanju braka, piše Radio Trebinje.

''Suglasan sam da se primjenjuje ova odredba, prihvaćam da, kao gradonačelnik, na prvom sljedećem vjenčanju nekome ovjekovječim bračnu zajednicu i da bude uspješna kao naša gradska uprava. Nema razloga da se ova zakonska odluka ne primjenjuje, ima i dovoljno vijećnika, uvijek jedan može prisustvovati vjenčanju“, rekao je Petrović.

Milka Butulija je, u okviru pitanja vijećnika, podsjetila da član 22. Obiteljskog zakona RS iz 2014.godine navodi da ''zaključenju braka, osim budućih supružnika, prisustvuje gradonačelnik odnosno načelnik općine ili izabrani vijećnik, dva svjedoka i matičar“, kao i da je prisutnost čelnih ljudi, odnosno odbornika, redovna praksa na vjenčanjima u većini lokalnih zajednica Republike Srpske.

Prisutnost vijećnika vjenčanjima u Trebinju ima dugu tradiciju, koja je ukinuta prije dvadesetak godina.

Kopirati
Drag cursor here to close