Oslobodite našu djecu

Gradonačelnica apelirala da se omogući da djeca izađu iz kuće

- Djeca moraju izaći, oslobodite našu djecu - napisala je Ada Colau na Facebooku, koja je majka mališana od tri i devet godina.
Lifestyle / Obitelj | 16. 04. 2020. u 16:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnica Barcelone pozvala je na okončanje strogih restriktivnih mjera zbog koronavirusa u Španjolskoj, koje djeci onemogućavaju izlazak iz kuće.

- Djeca moraju izaći, oslobodite našu djecu - napisala je Ada Colau na Facebooku, koja je majka mališana od tri i devet godina.

Španjolska, koja ima najviše potvrđenih slučajeva u Europi, jedina je zemlja na kontinentu gdje djeca ne smiju nikako napustiti kuće i stanove, prenosi BBC.

Premijer Pedro Sánchez objavio je mjere izolacije širom zemlje 14. ožujka. Od tada su produžene do 26. travnja - iako je ljudima u građevinarstvu, proizvodnji i drugim uslužnim djelatnostima dozvoljeno da se ovaj tjedan vrate na posao.

Pravila za djecu uvelike se razlikuju od zemlje do zemlje, s tim da su škole i vrtići u Danskoj već otvoreni u srijedu.

Prema podacima sa Univerziteta Johns Hopkins, slučajevi zaraze virusom u svijetu porasli su na više od dva milijuna.

Iako se čini da se širenje zaraze smanjuje u većem dijelu Europe, na kontinentu je zabilježeno stotine tisuća slučajeva zaraze - samo u Španjolskoj je zabilježeno 19.130 smrtnih slučajeva i gotovo 183.000 zaraženih. Dodatni 551 smrtni slučaj zabilježen je u protekla 24 sata, priopćili su u četvrtak dužnosnici.

Jedno od glavnih središta španjolske epidemije bilo je područje Katalonije, čiji je glavni grad Barcelona.

Kopirati
Drag cursor here to close